• Franek walczy!

08.11.2013 Jeszcze kilka dni temu z Frankiem było bardzo źle. Wszyscy rozkładali ręce a my wierzyliśmy, że mu się uda. Wasza modlitwa naprawdę ma moc. Kryzys zażegnany. Kondycja fizyczna Franciszka wciąż nie jest dobra, serce pracuje na pół gwizdka, ale nasz przyjaciel odzyskuję chęć do życia. Wciąż potrzebuje Waszego wsparcia, siostra Mariola walczy, by umówić go na spotkanie z psychiatrą. Jak się okazuje wcale nie jest to tutaj takie proste. Do niedawna był jeden taki lekarz na całą Zambię, w dodatku od jakiegoś czasu zupełnie nieuchwytny. Siostry dowiedziały się, że jest szansa na innego specjalistę czasowo przebywającego w kraju. W najbliższych dniach siostra Mariola chce go odnaleźć i umówić Franka na serię spotkań. Tymczasem robimy wszystko, by zapewnić chłopakowi komfortowe warunki i zająć jego myśli czymś innym niż choroba. Zresztą obejrzyjcie sami wiadomości z pierwszej ręki… :))))