• III Wielki Finał „Ozłacamy Kasisi” za nami!

Dziękujemy za Wasze zaangażowanie! Za wszystkie relacje, zdjęcia oraz wsparcie, które od Was otrzymaliśmy na rzecz Sierocińca w Kasisi! Dziękujemy!

W III edycji programu „Ozłacamy Kasisi” wzięło udział około stu Placówek Edukacyjnych z całej Polski oraz Europy. Część z nich podjęło się realizacji dwóch lekcji tematycznych, które zostały przygotowane specjalnie dla tej edycji programu. Realizacja lekcji i zadań z nimi powiązanych okazała się świetną zabawą dla uczniów i koordynatorów a także była sporą dawką wiedzy o zwyczajach i kulturze Afryki.
    Każda z placówek mogła też wziąć udział jedynie w Wielkim Finale – Szkoły i Przedszkola podjęły się organizacji większego wydarzenia, z którego dochód przeznaczony został na rzecz dzieciaków w Kasisi.
    Poniżej przedstawiamy Wam relacje z , które otrzymaliśmy od Was z tego wspaniałego wydarzenia! Przeżyjmy to jeszcze raz!:) Przedstawiamy wybrane losowo zdjęcia z Waszych akcji.

U uczniów z Ochronki bł. Edmunda Bojanowskiego w Sanoku odbyła się m.in. loteria fantowa:

W Gimnazjum nr 12 im. Jacka Kuronia w Poznaniu było bardzo twórczo oraz... smacznie!

Uczniowie Zespołu Szkół Miejskich nr 3 w Jaśle zorganizowali aukcję samodzielnie wykonanych przedmiotów!

Uczniowie Szkoły Podstawowej im. I. Łukasiewicza w Czarnej obchodzili Wielki Finał bardzo kolorowo!

Na wszystkie fotorelacje, które jeszcze do nas nie dotarły... CZEKAMY!:)