• Naszej Fundacji właśnie stuknęły cztery latka!

Dokładnie 11. kwietnia 2013 roku podpisaliśmy statut i zaczęła się niezwykła przygoda.

Jest niezwykła z kilku powodów. Po pierwsze weszliśmy w inny, pełny radości i uśmiechów świat. Po drugie stworzyliśmy wspólnie z Wami niepowtarzalną przestrzeń do dzielenia się radościami i smutkami, troskami i sukcesami. Po trzecie budując most między Zambią a Polską przekonaliśmy się, jak wielkie, chętne do pomocy i otwarte są Wasze serca. Mijają cztery lata. Upływ czasu najlepiej widać na twarzach naszych podopiecznych. Uśmiechy, nowe szanse, to że ich dom ciągle się zmienia i zmieniają się ich szanse. Dzięki Wam Ci młodzi ludzie wchodzą w zupełnie inny świat niż ten, który dostępny był dla nich te kilka lat temu. Siostry dysponują nowymi narzędziami, mogę lepiej diagnozować dzieci, zapewniać im najlepszą opiekę medyczną, wysyłać do wymarzonych szkół, zabierać na wycieczki, dostarczać wrażeń zupełnie przeciwnych do tych, z którymi zaczynali swoje życie.

Dzięki Spiżarni dla Kasisi zmieniliśmy zupełnie dietę, dzięki której dzieciaki są po prostu zdrowsze, Fundusz Marzeń sprawia, że wszyscy mamy łzy w oczach widząc najszczerszą i nieskrywaną radość z pierwszego w życiu wyjścia do kina. Projekt Adoptuj z Sercem oprócz finansowego wsparcia, niezbędnego by utrzymać dom i sprostać podstawowym potrzebom dzieci sprawia również, że one naprawdę czują Waszą obecność, wiedzą, że mają Przyjaciół w Polsce, że nie są w życiu same, że ktoś zupełnie bezinteresowanie chce dla nich dobrze. To wszystko udaje się dzięki Wam i wielkiej pracy, jaką na miejscu wkładają w rozwój naszych podopiecznych siostry. Dom Dziecka w Kasisi jest dziś najlepszą tego typu placówką w kraju. Wzorem stawianym przez władze innym sierocińcom.

Za te cztery lata bardzo Wam dziękujemy! A ponieważ lubimy świętować z fantazją, to i Was do tego dziś zapraszamy. To co, może zamiast tradycyjnych świeczek na urodzinowym torcie, dziś odpalimy wszystkie żarówki w Kasisi?  :)