• Przedszkole „Słoneczna Szóstka” z Oddziałami Zamiejscowymi - 385,88 zł

WIELKI FINAŁ AKCJI „Ozłacamy Kasisi” w "Słonecznej Szóstce"!

W minionym tygodniu nauczyciele przeprowadzili w swoich grupach zajęcia edukacyjne związane z tematem działań Fundacji KASISI. Efekty można podziwiać na korytarzu oraz płocie przedszkolnym w formie prac oraz plakatów zrobionych przez dzieci. Akcja miała na celu "zabrać" przedszkolaków w niezwykłą podróż po Afryce i zapoznać ich z tym, jak żyją ich rówieśnicy w Afryce i pokazać, że miłość i ciepło relacji międzyludzkich są najlepszym lekarstwem na nieszczęścia i krzywdy. Po wcześniejszym przygotowaniu przedszkolaków w
    oddziale w Pyszacej 8.06,
    oddziale w Bodzyniewie 9.06,
    oddziale w Nochowie 10.06,
    oddziale w Psarskim 11.06,
    oddziale na Wyszyńskiego 12.06,
    oraz w Śremie 16.06
    odbyła się zbiórka pieniążków, które przeznaczone zostaną na Fundację. Zbiórka miała na celu uświadomić dzieci, że pomaganie innym może być pasją realizowaną z uśmiechem i wyobraźnią.
    Wielki Ogólnopolski Finał Akcji miał miejsce 16 czerwca w oddziale w Śremie – Międzynarodowy Dzień Dziecka Afrykańskiego!
    W tym dniu przed przedszkolem pracownicy przedszkola wraz z pięknie przebranymi w klimatach afrykańskich małymi pomocnikami w wejściu do przedszkola oczekiwali na pracowników, rodziców i dzieci z puszkami oznaczonymi przez Fundację. A za każdy wrzucony „przysłowiowy grosz” ofiarowywane były wcześniej wykonane przez naszych przedszkolaków piękne bransoletki.

A na zakończenie dnia wykonano wszystkim obecnym przedszkolakom pamiątkowe zdjęcie w otoczeniu ogromnego słonia stojącego przed wejściem do przedszkola.