• Szkoła Podstawowa im. por. Stanisława Lecha, Poświętne - 350,00 zł

Z ogromną radością przystąpiismy do projektu „Ozłacamy Kasisi”, z niecierpliwością oczekiwaliśmy kuriera , który dostarczy nam potrzebne materiały potrzebne do przeprowadzenia akcji. I nadszedł ten dzień….. kiedy  ruszyliśmy. Wszyscy …i ci najmłodsi i ci trochę starsi. Na lekcjach uczniowie zostali zapoznani z ideą działania Fundacji, ideą crowdfundingu , poznali historie dzieci, poznali kraj, w którym dzieciaki mieszkają. Z  wielkim zaangażowaniem wykonywali plakaty, ulotki.  W akcję włączyli się uczniowie, rodzice i nauczyciele, każdy chciał dać kawałek serca dzieciom z Kasisi. Przez ostanie dni na ustach wszystkich było jedno słowo- KASISI. Na Festynie Rodzinnym , który odbył się na terenie Szkoły Podstawowej w Poświętnem, młodzi koordynatorzy mieli swoje stoisko, rozdawali ulotki informacyjne i zachęcali wszystkich do „Ozłocenia Kasisi”. Wiemy, że na terenie naszej gminy mieszkają dobrzy, wrażliwi ludzie, co owocowało „złotóweczkami” w specjalnie oznakowanej puszce. Nikt nie był obojętny. Wiemy że niektórzy , wspólnie z rodzicami podjęli się także  dzieła adopcji, czy to duchowej, czy materialnej. Dobro zaowocowało i mamy nadzieję , że nasze dobre serca ogrzeją serca dzieci z Kasisi.

16 czerwca cała społeczność szkolna  przeżywała  Międzynarodowy Dzień Dziecka Afrykańskiego  . Zebrani na korytarzu szkolnym obejrzeliśmy prezentację i wspólnie świętowaliśmy. Jesteśmy szczęśliwi ,że udało nam się pomóc innym. Razem zebraliśmy 350 zł, za co jesteśmy wdzięczni wszystkim. Jesteśmy otwarci na dalszą współpracę i będziemy niesamowicie wdzięczni, jeśli to właśnie nasza niewielka szkoła zostanie zaproszona do współpracy.