• Szkoła Podstawowa nr 1, Łomianki - 952,26 zł

Zaczynamy od serdecznych życzeń i buziaków dla naszych przyjaciół z dalekiej Zambii. Z okazji Dnia Dziecka Afrykańskiego ślemy gorące pozdrowienia!
    W naszej szkole czekaliśmy z niecierpliwością na materiały od fundacji. Gdy już je odebraliśmy maszyna ruszyła. Rozpoczęliśmy lekcje dla naszych uczniów, zapoznaliśmy ich z historią dzieci z Kasisi. Odbyły się apele szkolne na których prezentowaliśmy prace fundacji, życie naszych afrykańskich przyjaciół, przyrodę jaka ich otacza. Uczniowie obejrzeli filmy i prezentacje związane z Kasisi. Zaczęliśmy akcję 29 maja podczas festynu z okazji Dnia Dziecka w naszej szkole. Dzieci podczas zabawy pamiętały też o przyjaciołach z daleka. Tego dnia wszyscy uczniowie przynieśli ciasta , własnoręcznie zrobione i częstowaliśmy zebranych. Wędrowaliśmy z puszkami i dziękując ciasteczkiem zbieraliśmy pieniążki.Było bardzo słodko , przyjemnie i pożytecznie.
    W następnych dniach nasi wolontariusze ruszyli z puszkami w miasto. Zbieraliśmy cały czas , aż do dzisiaj. Teraz liczymy kasę, wymieniamy drobne na grube i szykujemy się do przelewu pieniążków do fundacji
     Zbiórce pieniążków towarzyszył konkurs na plakat "Ozłacamy Kasisi", który jeszcze bardziej pozwolił naszym uczniom poznać realia życia w Zambii i konieczność niesienia pomocy.Rozdawaliśmy ulotki uczniom a także napotkanym przechodniom. Chcieliśmy jak najwięcej osób zainteresować akcją.
    Obecnie jesteśmy w trakcie porządkowania dokumentacji i zdjęć . Już niedługo prześlemy dalsze wieści z naszego posterunku w Szkole Podstawowej nr 1  w Łomiankach