• Szkoła Podstawowa Nr 310 im. Michała Byliny, Warszawa - 1018,34 zł

16 czerwca to było święto!

Po gruntownym przygotowaniu i oznakowaniu szkoły, aby absolutnie KAŻDY (rodzic, uczeń, nauczyciel, obsługa szkoły, babcia, dziadek, ciocia, wujek) wiedzieli, że 16 czerwca Wielki Dzień.

Przystąpiliśmy do cyklu zajęć po których wszyscy uczniowie i nauczyciele już widzieli, co to Kasisi, jak żyją dzieci w Zambii, dlaczego potrzebują pomocy, co to crowdfunding, jak piękna jest roślinność i zwierzęta Zambii oraz kim był Dawid Livingstone J. Skąd wiedzieli? Bo uczestniczyli w lekcjach przygotowujących do Finału Akcji „Ozłacamy Kasisi”.

A gdy nadszedł 16 czerwca 2015 roku – przystąpiliśmy do zbiórki. Nasz dzielny Samorząd Uczniowski wraz z pomocnikami krążył po szkole przez jakiś czas, aż napełnił puszki kilogramami złotych groszy J! Kwota, którą żebraliśmy to 1018 złotych i 34 grosze.

A cała społeczność szkolna podziwiała efekty wspólnej pracy: wykonanych przez uczniów plakatów, komiksów i prac plastycznych.

W specjalnie przeznaczonej do tego sali, podczas przerw międzylekcyjnych, uczniowie oglądali prezentacje multimedialne przygotowane przez grupę Liderów Pomagania.

Finał Akcji „Ozłacamy Kasisi” stał się ważnym dniem dla naszej szkoły, który zintegrował nas i sprawił, że mogliśmy wspólnie zrobić coś dobrego dla innych.

Do przyszłego roku!