• Zespół Szkół Publicznych z Odz. Integracyjnymi im.kp ż.w Mamerta Stankiewicza, Świnoujście - 250,00 zł

Zespół Szkół Publicznych  z Oddziałami  Integracyjnymi  im.k.ż.w. Mamerta Stankiewicza  w Świnoujściu.

Ogromnie  cieszymy się że mogliśmy włączyć  się w Akcje ,,Ozłacamy Kasisi”, tym bardziej że  w tym roku   klasa III a  i b oraz IV b i c  zaadoptowały duchowo swoich przyjaciół z Zambii.

Przed każdą lekcją religii  i nie tylko modlimy się za naszych przyjaciół :) a teraz drobnymi naszymi złotówkami  mogliśmy również  pomóc.

Pomimo, że dużo już wiedzieliśmy o Zambii to jednak i tak było to za mało….   dlatego  chętnie i z zaangażowaniem  wzięliśmy udział w akcji.

Nie tylko poznaliśmy bliżej kraj, zwyczaje, edukacje w Zambii ale przede wszystkim  uczyliśmy się pomagać – Mądrze pomagać!  Nasza chęć pomocy ma wypływać z serca a nie z litości i  że takie gesty jak szczery uśmiech i danie  drugiemu człowiekowi nadziei  to solidny fundament w budowaniu mostu pomocy. W  naszej szkole w czasie akcji przyświecało nam hasło … ,,Bo wszyscy razem możemy wiele dając sobie nawzajem wsparcie i nadzieję”  oraz ,,Radość… uśmiech … nadzieja z daleka to najlepsza opieka”.

Dzieci  z wielkim zaangażowaniem i  entuzjazmem brały czynny udział w  Akcji. Ulotki, i ciekawostki o Kasisi zaniosły do swoich domów aby w śród rodziny i przyjaciół promować Fundacje a przede wszystkim  ideę  crowdfudingu. Radosnym owocem tej promocji jest kilka ,,Duchowych Adopcji” :).