• Zespół Szkół Specjalnych, Łomża - 327,06 zł

Od momentu przystąpienia do akcji "Ozłacamy Kasisi" najstarsi uczniowie naszej szkoły przygotowywali niespodziankę dla najmłodszych podopiecznych Fundacji - własnoręcznie szyli lale- przytulanki.

W Dniu Matki (26.05), podczas uroczystości zorganizowanych dla rodzin naszych uczniów wystawiliśmy stoisko z "pracami za drobniaki" na rzecz Fundacji Kasisi. (stoisko stało przez cały okres trwania akcji)

28.05 odbyła się w naszej szkole prezentacja działalności fundacji podczas której uczniowie obejrzeli filmy z Kasisi, posłuchali wieści z Domu Dziecka oraz obejrzeli zdjęcia podopiecznych. Poznali także ich historie. Dowiedzieli się, jakimi programami Fundacja Kasisi wspiera Siostry i ich dzieło.

08.06 W naszej szkole odbywał się Festyn Ludowy na którym także znalazło się stanowisko z puszką i plakatami fundacji. W tym dniu akcję wsparli swoim "groszem" wiceprezydent Łomży - Pani Agnieszka Muzyk oraz Przewodnicząca Rady Miasta - Pani Bernadeta Krynicka.

Napisały o nas także lokalne media:http://www.lomza.pl/index.php?wiad=4375

Od 8 do 12. 06 odbywały się lekcje Kasisi we wszystkich klasach w naszej szkole. Pani katechetka opowiadała uczniom o Zambii, Domu Dziecka Kasisi, losach wychowanków a także samej Fundacji Kasisi.

Dziś odbył się Wielki Finał, na który zaprosiliśmy o. misjonarza pracującego w Afryce, który opowiedział dzieciom o codzienności ich afrykańskich rówieśników. Dla młodszych uczniów przygotowaliśmy krótką scenkę z zaroszeniem do wspierania Fundacji Kasisi. Starsi uczniowie zagrali laleczkami uszytymi dla najmłodszych podopiecznych Fundacji. Poza tym odbył się pokaz slajdów z informacją, co działo się na terenie naszej szkoły w czasie trwania akcji "Ozłacamy Kasisi".  Podsumowaliśmy także konkurs plastyczny "Radość w Kasisi".

Z okazji naszych wydarzeń została odegrana dziś scenka przez uczniów naszej szkoły. Zapraszamy do obejrzenia: