• Zespół Szkół Sportowych, Gorzów Wielkopolski - 300,10 zł

W związku z ograniczonymi czasowymi możliwościami Finał Akcji „Ozłacamy Kasisi” w naszej szkole ( w Zespole Szkół nr 12 w Gorzowie Wlkp.) odbył się w późniejszym terminie – 22.06 i w nieco innej formie.

Na kilka dni przed zakończeniem akcji przeprowadziłam w klasach pogadanki
    nt. Fundacji, jej założeń, celów i możliwości niesienia pomocy podopiecznym Domu Dziecka w Kasisi. Przedstawiciele klas wykonali plakaty z logo Fundacji. 22 czerwca w szkolnej świetlicy zebrały się wszystkie klasy wchodzące w skład naszego zespołu. Uczniowie przedstawili obecnym historie wybranych dzieci z Kasisi, wyjaśnili znaczenie loga Fundacji. Uczniowie ZS 12 postanowili wesprzeć podopiecznych Fundacji, organizując kiermasz ciast (dochód z ich sprzedaży trafiał do puszki) oraz pokaz talentów, w czasie którego kwestowaliśmy na rzecz Fundacji Kasisi.

Mamy nadzieję, że w przyszłym roku uda nam się tę akcję przeprowadzić z większym rozmachem oraz, że uda nam się zebrać pokaźniejszą kwotę.