• Spiritual help

Michael in Polsce

(11.01.2014) Michael (pod opieką Siostry Marioli) przyjechał na diagnostykę do Polski. Oni i lekarze, którzy będą się nim zajmować potrzebują Waszego modlitewnego i emocjonalnego wsparcia. To, że ten wyjazd udało się zorganizować to cud, ale cud się raczej nie powtórzy. Te dwa tygodnie to nasza wielka i jedyna szansa, od nich zależeć będzie całe przyszłe życie tego fantastycznego chłopaka! Bądźcie z nimi codziennie z Waszymi dobrymi myślami!

Michael stara się być zawsze uśmiechnięty, ma jednak poważne kłopoty ze zdrowiem. Mimo, że ma prawie trzynaście lat, jego rozwój fizyczny (nie intelektualny) zatrzymał się na poziomie siedmiolatka. Jest to dla niego źródłem wielu przykrości w szkole, w oczywisty sposób obniża to jego samoocenę i nastrój. Zambijscy lekarze nie są w stanie określić, co tak naprawdę mu dolega (bo nie jest to raczej "zwykły" niedobór hormonu wzrostu). Dzięki pomocy dobrych ludzi diagnostyczną hospitalizację udało nam się zorganizować w Polsce. Jeśli lekarze znajdą przyczynę kłopotów, może uda się też zacząć leczenie.

Dla Michaela to pierwsza podróż nie tylko poza granice Zambii, ale w ogóle poza okolice Lusaki. Nic dziwnego, że dowiedziawszy się, że jedzie bardzo się zestresował. "Chrzest bojowy" jako pasażer samolotu zaliczył kilka tygodni temu w podróży do polskiej ambasady w Pretorii (RPA), by otrzymać tam wizę. Później szykował się do wyjazdu jak potrafił (np. ogolił sobie głowę prawie na łyso, żeby wyglądać bardziej elegancko w wielkim świecie i dopiero Siostra wytłumaczyła mu, że to nie najlepszy pomysł zważywszy na panujące w Polsce temperatury :).

Gdy dziś lądował na warszawskim Okęciu był uśmiechnięty, wykończony i autentycznie zmrożony Polską wiosną w środku zimy. Trzymajcie za niego kciuki, by wytrzymał to wszystko, co go czeka. I za lekarzy, by dali radę!

(18.01.2014) Lekarze (fantastyczni i genialni) dali radę :) Wykryli co dolega Michaelowi i ustalili leczenie. Będzie je prowadziła (już w Kasisi) Siostra Mariola, która odebrała od lekarzy instrukcje i będzie z nimi w stałym kontakcie.

Leczenie jest stosunkowo drogie. Koszt półtorarocznej kuracji to 12 tysięcy złotych. W Fundacji została zorganizowana specjalna zbiórka "Dycha na leczenie Micheala":
    Dycha na leczenie Michaela

(20.01.2014) DZIĘKUJEMY!!!! Akcja zakończona sukcesem – w przeciągu jednego weekendu w pełni sfinansowaliście półtora roku leczenia Michaela!

PRAYER NEEDED FOR FRANK

(06.06.2013) Any of you who have seen the movie "18 kg" knows Francis well. Everyone calls him here Frank or Prince. He came to Kasisi two years ago. He was 16 years old and he weighted 18 kg., devastated by AIDS as well as all possible complications, as well as the carelessness that his relatives showed by not letting him be treated. We baptised him at the same night he came. We were sure he would die. The crew of Religia.tv made a movie about him ("18 kg", directed by Kacper Czubak). Frank survived miraculously. He stood on his feet, and went back to school. He put on weight (he has exceeded 30 kg recently) and he received his ID card proudly.

Frank has begun to feel ill recently. Our doctor (Dr.Sahar) came from the Copts hospital.Examination showed that his heart is not able to stand his long fight with the disease. Frank was diagnosed with cardiomyopathy (the heart expands and compresses the lungs). Heart transplantation(no chance for it or a miracle is the only opportunity).

His will to live is huge, but his weakened body cannot keep up with it. Sisters from Kasisi donated Frank two years of happy life. Maybe by praying for him, you will donate him at least as much again? Or even ten times as much?

Anyone who decides to do so, to surround Frank with prayer, can add themselves to the list below. We believe that there will be many of us and that storming Heaven with our prayer will bring abundant fruits.

(01/07/2014) Frank's will of life was great, but his weakened body didn't follow. Francis died in the morning on 7th January, 2014. For the last week of his life he gathered around him on the profile of the Foundation thousands of people who accompanied him when was passing away. He “stole” the hearts of so many people to give them back to his brothers and sisters in Kasisi. To the other children, often as tormented with their earthly journey as he was.

Thank you for your prayers and support you have given to our Frank throughout the whole period of operation of our Foundation.

PRAYER NEEDED FOR PRECIUOS

(17.08.2013) Preciuos is 21 years old. She grew up in Kasisi, and then returned to her family, to the bush. Some time ago she arrived in the hospital, she was in her death throes. She stopped taking her AIDS medication. She picked up tuberculosis that was raging in her house. She weighs nearly thirty kilograms. She was discharged from the hospital to die at home. We came to her to take her to Kasisi. She barely survived the journey. Since then, the sisters are doing everything to keep her alive. They feed her, change her, give Communion. They put her favourite music on and give her medications regularly. After our arrival, Preciuos showed us where the spirits sit in her solitary room. They were everywhere - on chairs, on beds. We prayed over her for her deliverance.

We announced our first ‘prayer alarm’ for Perciuos in May on our Facebook profile. Thanks to your prayers, a real miracle occurred - although the doctors gave her a few days of life, her state of health has improved considerably. She began to regain strength.

Currently serious complications have developed, possibly after TB. The treatment is extremely painful. Not only to her but also to the sister who has been instructed by the doctor to give it. Therefore, we continue our spiritual care about Perciuos. Please surround her with your prayers and support. Anyone who decides to do so can add themselves to the list below, so that we can feel and know that you are with us.

We count on you! Perciuos depends on you, because she has experienced once the incredible power of your prayer.

(18.10.2013) Once again the power of your prayer crowdfunding didn’t fail! Have a look at the wonderful condition of Precious and how much she thanks you :)

Partners