• CZAS PODSUMOWAŃ I PODZIĘKOWAŃ ZA 2016 ROK!

Z końcem roku 2016 nadszedł czas na podsumowania. Dzięki Waszej hojności przesłaliśmy do Sierocińca w Kasisi łącznie 378 800 dol., czyli niebagatelną kwotę: 1 495 958,08 zł!

Dzięki samemu zaangażowaniu adopcyjnych rodziców wspierających nasz projekt Adoptuj z Sercem zebraliśmy wspólnie 929 010,33 zł.

Nasz drugi kluczowy projekt ‒ Spiżarnia ‒ dzięki któremu kasiskie dzieci dostawały pełnowartościowe posiłki, przyniósł 458 087,94 zł.

Poprzez projekt Rozpieszczalnik, powołany do życia na początku roku 2014 roku jako kontynuacja Funduszu Marzeń im. Francisa Bandy, w 2016 roku zebraliśmy aż 49 956,51 zł.

Wspieraliście również nasz specjalny projekt Akademia, dzięki któremu udało się zgromadzić 13 070 zł na edukację naszych podopiecznych, oraz Garaż, na który wpłynęło 4198 zł.

Dzięki wspólnemu zaangażowaniu wielu uczniów i nauczycieli z całej Polski udało nam się zebrać aż 65 665,79 zł na projekt Ozłacamy, zaś akcja Świętuj z nami uzupełniła naszą skarbonkę o 10 629 zł.

Ponadto w 2016 roku powołaliśmy do życia kolejne nowe projekty. Pierwszy z nich to Prąd w Kasisi ‒ na ten cel wpłynęło aż 26 691,34 zł. Drugi to Dom w Kasisi – projekt gromadzący fundusze na nowy budynek dla dziewcząt z Domu Dziecka. Całą akcję wsparł sam Ojciec Święty, ofiarowując na ten cel 30 tys. dol., a my ‒ dzięki naszym darczyńcom ‒ przekazaliśmy dodatkowe 13 tys. dol. Na prośbę papieża Franciszka dom został nazwany Domem Miłosierdzia.

DZIĘKUJEMY!!!!!