• Moses i Bornface – nowi mieszkańcy Kasisi. Czekają na adopcję!

Kasiska rodzina przywitała dwóch nowych członków. Są nimi Moses i Bornface.

Moses, jest na tym świecie już całe sześć tygodni, a od kilku dni jest naszym kasiskim ziomalem. Przywieziono go do nas z miejscowości odległej o 800 km! Mosesa i jego mamę znaleziono na drodze, mama jest prawdopodobnie ciężko chora psychicznie, możliwe że nie zdawała sobie sprawy z tego, że ma dziecko, trudno powiedzieć, jakim cudem Moses dożył do chwili, gdy ktoś ich zauważył i postanowił pomóc. Malec trafił do nas, bo w Zambii coraz więcej ludzi wie, że - jak to ujął starszy imiennik Mosesa, który przywędrował do nas na własnych nogach parę miesięcy temu, po tym jak wyrzuciła go mama - „tu dzieci są szczęśliwe”. Maluszek zachwyca wszystkich swoimi uśmiechami i generalną rozkosznością, oczywiście zrobimy wszystko, by miał u nas prawdziwy DOM. Trzymajcie kciuki za niego i za jego mamę!

https://www.fundacjakasisi.pl/pl/dziecko/moses-2 - ADOPTUJ MOSESA

Ostatnio do naszej kasiskiej rodziny dołączył również Bornface, dziewięciolatek, którego rodzice zmarli, a babcia nie radzi sobie z leczeniem i żywieniem chłopca. Bornface na razie nie jest chyba największym fanem mieszkania w Kasisi, ale jak już wiecie - tak często bywa na początku, trudno się dziwić, dzieci często reagują poirytowaniem na zmianę sytuacji: były w domu (jaki by nie był), nagle dom dziecka... Tak było przecież z Frankiem, tak było z Olivierem, i z Bornfacem wszystko się ułoży. W przyszłym tygodniu też ma iść do szkoły.

https://www.fundacjakasisi.pl/pl/dziecko/bornface - ADOPTUJ BORNFACE

Wy również możecie pomóc chłopcom otaczając ich opieką materialną lub duchową w projekcie "Adoptuj z sercem"!