• Ozłacamy Kasisi IV. Ogłoszenie zwycięzców.

Drodzy Przyjaciele Kasisi! IV edycja programu „Ozłacamy Kasisi” już za nami. Wraz z całym zespołem naszej Fundacji oraz Siostrą Mariolą bardzo Wam dziękujemy za rok owocnej współpracy. Kolejny raz mogliśmy obserwować jak wielka troską otaczacie wszystkich mieszkańców Domu Dziecka Kasisi, jak wspaniale angażujecie się w przeróżne akcje, dzięki którym możecie nieść realna pomoc naszym podopiecznym.

Dziękujemy Wam za udział w projekcie „Ozłacamy Kasisi” i za Wasze wielkie serca! Podziękowanie i wyrazy uznania należą się wszystkim, którzy przyczynili się do czynienia dobra – Dyrekcji, całemu Gronu Pedagogicznemu, Rodzicom oraz oczywiście Uczniom, z myślą o których i dla których została zorganizowana ta akcja. IV edycja projektu „Ozłacamy Kasisi” zakończyła się wynikiem 64865.68 ZŁ. To łącznie zebrane środki zarówno podczas samego Finału, czyli 16 czerwca ‒ w Międzynarodowym Dniu Dziecka Afrykańskiego, jak i pochodzące z realizacji poszczególnych zadań przez szkoły i przedszkola, a także z zaangażowania w nasz czołowy projekt „Adoptuj z sercem”. Od nas wszystkich wielkie ZIKOMO:):):)

A teraz fanfary i czas na ogłoszenie zwycięzców:)

Najlepszy wynik finansowy trzeci raz z rzędu oraz tytuł HONOROWEGO ZWYCIĘZCY, a tym samym patronat nad STUDY ROOM w Kasisi uzyskał: Zespół Szkół KTK w Bielsku- Białej (16 654.00 PLN).

I miejsce w kategorii SKUTECZNOŚĆ z wynikiem 7 127.78PLN otrzymuje: Szkolny Punkt Konsultacyjny im. Jana Pawła II przy Ambasadzie RP w Brukseli z siedzibą przy Polskiej Misji Katolickiej.

W kategorii SZYBKOŚĆ tytuł zwycięzcy wędruje do: Szkoły Podstawowej w Subkowach.

ZASKOCZ NAS, to kategoria, w której wybraliśmy najładniejszą mapę. Zwycięzcami zostało: Publiczne Liceum Zakonu Pijarów z Oddziałami Gimnazjalnymi w Bolesławcu.

Wszystkim, którzy wzięli udział w projekcie, raz jeszcze dziękujemy, a ZWYCIĘZCOM z całego serca gratulujemy:) Do zobaczenia w V edycji:)