• Podsumowanie II edycji projektu Ozłacamy Kasisi 2015/2016!

II edycja Ozłacamy Kasisi dobiegła końca! Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w projekcie! Dziękujemy za zaangażowanie i fantastyczne wsparcie dla dzieci z Kasisi!

Chcemy Wam z całego serca podziękować za udział w projekcie „Ozłacamy Kasisi” i za Wasze wielkie zaangażowanie w tę akcję! Podziękowanie i wyrazy uznania należą się wszystkim, którzy przyczynili się do czynienia dobra – Dyrekcji, całemu Gronu Pedagogicznemu, Rodzicom oraz oczywiście Uczniom, z myślą o których i dla których została zorganizowana ta akcja.

Cały zespół naszej Fundacji wraz z Siostrą Mariolą jest pod wielkim wrażeniem Waszych pomysłów – licznych przedstawień, konkursów, kiermaszów i oczywiście prac plastycznych wykonanych przez Uczniów, które na zmianę wzruszały nas i bawiły do łez!

Jesteśmy także pod wrażeniem Waszej hojności. Możemy już oficjalnie ogłosić, że II edycja projektu „Ozłacamy Kasisi”, w której udział wzięło ponad 60 Szkół i Przedszkoli z całej Polski, zakończyła się fantastycznym wynikiem finansowym 60 528,81 zł.!

To łącznie środki zebrane zarówno podczas samego Finału, czyli 16 czerwca ‒ w Międzynarodowym Dniu Dziecka Afrykańskiego, jak i pochodzące z realizacji poszczególnych zadań przez szkoły i przedszkola, które zgłosiły się do projektu, aby przeprowadzić go długofalowo.
    Zebrane przez Was pieniądze to realna pomoc dla dzieciaków z Kasisi. Dziękuję Wam również za to, że za Waszą przyczyną o naszych podopiecznych dowiedziały się kolejne osoby, które – ufamy – pokochają je tak jak ja i Wy!

Z przyjemnością ogłaszamy, że:

Zwycięzcami projektu są:
    Wśród szkół, najszybciej powierzone Wam zadania zrealizowała Szkoła:
    Zespół Szkół Ogólnokształcących im. Marii Dąbrowskiej w Komorowie

Zaś liderem rankingu finansowego wsparcia została Szkoła: Gimnazjum Katolickiego Towarzystwa Kulturalnego w Bielsku-Białej, która podczas Finału i dzięki realizacji jednego z zadań zebrała łącznie 8 882.33zł

Wśród przedszkoli wyłoniliśmy zwycięzcę tylko w jednej kategorii: ilość wygenerowanego dla Kasisi wsparcia. Zwycięzcą zostało Przedszkole Samorządowe nr. 1 "Jarzebinka" w Słubicach, które przekazało dla Kasisi 2049, 26zł. Ponieważ żadne z przedszkoli nie dostarczyło nam pełnej dokumentacji wykonania wszystkich zadań, zgodnie z regulaminem nie mogliśmy wyłonić zwycięzcy w kategorii szybkość realizacji zadań.

Zwycięzcom bardzo serdecznie gratulujemy i ogłaszamy, że zostaliście PLACÓWKAMI PARTNERSKIMI Z KASISI!
    Oznacza to, że wygrane szkoły wymienią się z dziećmi z Kasisi swoimi fotografiami. Szkoły i przedszkole partnerskie przez rok będą w stałym kontakcie z Kasisi – będą otrzymywać okazjonalne filmiki, pozdrowienia oraz niespodzianki. Zwycięskie placówki otrzymają również nagrodę niespodziankę od Szymona Hołowni! :)

Wyłoniliśmy również zwycięzców zadania „Zaskocz nas”
    Po długiej i wnikliwej naradzie uznaliśmy, że przyznane zostaną dwa I miejsca ex æquo dla Szkoły Podstawowej nr 19 im. Mieszka I w Białymstoku oraz dla Szkoły Podstawowej w Lubeni.
    Szkoła z Białegostoku zaskoczyła nas (i to nie pierwszy raz :) efektywnością swoich działań i wielkim powerem swojej akcji ZOBACZCIE. Szkolę z Lubeni doceniliśmy przede wszystkim za kreatywność i wspaniałe wyczucie Afryki ZOBACZCIE. Miejsce drugie przyznaliśmy Zespołowi Szkół w Żółwinie a trzecie miejsce Zespołowi Szkół Ogólnokształcących im. Marii Dąbrowskiej w Komorowie.

Wszystkim, którzy wzięli udział w projekcie, raz jeszcze dziękujemy, bo ten wspaniały wynik finansowego wsparcia dla Kasisi to przecież efekt Waszej wspólnej pracy, kreatywności i determinacji w działaniu.
    Czekają na Was specjalne certyfikaty uczestnictwa w projekcie ‒ są one dedykowane Szkole, Koordynatorowi oraz Uczniom, którzy byli najbardziej pomocni podczas realizacji projektu. Proszę Was o wysłanie na adres [email protected] informacji, komu powinny być przyznane takie certyfikaty (wraz z imionami i nazwiskami Uczniów).

Pytacie nas czy będzie kolejna, III edycja "Ozłacamy Kasisi". Tak!
    Ekipa naszej Fundacji tryska pomysłami i już planuje kolejną edycję. Już niebawem więcej szczegółów!