• Prezenty świąteczne dla naszych Kasisjanów:)

Wielką radość przyniosły naszym małym podopiecznym ufundowane przez Was prezenty, paczki, przyjęcia i wycieczki! Sami zobaczcie:)

Świętowanie zaczęło się od bożonarodzeniowego przyjęcia. Jak co roku w tym wyjątkowym czasie w Kasisi trwało wielkie świętowanie! To jeden z tych dni, w których rządzą słodycze, kolorowe napoje, balony, czapki, jest wspólne oglądanie filmów no i oczywiście - prezenty! Nie możemy też nie wspomnieć o tej wielkiej radości, jaką przyniosły wszystkim ufundowane przez parafian ze Słupna, paczki - którym BAAAARDZO za to dziękujemy!  :)

Ponadto zabraliśmy dzieciaki na wycieczkę do Livingstone nad Wodospad Victorii. W planach wycieczki było oglądanie jednego z cudów świata - potężnego wodospadu, przejażdżka statkiem po rzece Zambezi, czterogodzinną wycieczkę z przewodnikiem po parku narodowym, gdzie dzieci oglądały dziko żyjące zwierzęta: żyrafy, nosorożce, słonie, antylopy a na koniec dnia wspólne grillowanie!  :)Wycieczkę ufundowali wszyscy wspierający nasz Rozpieszczalnik! Dziękujemy:)

A my dołączamy się do tej przeszczęśliwości dzieci, ciesząc się że DZIĘKI WAM jesteśmy w stanie naszych wychowanków nie tylko karmić, czy leczyć, ale że możemy pokazać im kawałek ich świata, który - gdyby nie Wasza pomoc - byłby przed nimi zamknięty... Taka wycieczka to nie tylko wrażenia, zachwyt nad pięknem przyrody, radość z fajnego czasu - to przecież też budowanie poczucia własnej wartości naszych podopiecznych (którzy będą mogli teraz powiedzieć w szkole, że Livingstone znają nie tylko z książek)... I kształtowanie w nich dumy z ich własnego kraju, który - da Bóg - gdy dorosną, będą swoją pracą i wiedzą zmieniać na lepsze...

Fundujcie kolejne wycieczki! Wystarczy kliknąć http://www.fundacjakasisi.pl/pl/rozpieszczalnik

Z okazji rozpoczynającego się Nowego Roku, Kasiskie party noworoczne zgromadziło wszystkich przy słodyczach, balonach, imprezowych gadżetach - po raz kolejny DZIĘKUJEMY Wam za to, że nasze dzieciaki mogą świętować tak, jak powinny świętować wszystkie dzieci na świecie!!!  :)

Bądźcie z nami nadal, nadal róbmy razem cuda! Tym razem w 2017.  :)

Dobrego roku!  :)

Dziękujemy za to, że nasze dzieciaki mogą mieć prawdziwe dziecięce Boże Narodzenie!  :) W tym roku - szczególne dzięki dla parafian ze Słupna, którzy zrzucili się na kasiskie Święta podczas grudniowej kwesty!  :)