ODDZIAŁ RATUNKOWY

W naszym domu w Kasisi często zdarzają się sytuacje nagłe, które wymagają od nas pilnej reakcji tu i teraz.

Czasem chodzi o zakup kosztownego leku niezbędnego, żeby ratować życie czy zdrowie któregoś z dzieci albo o uszczelnienie dachu, który właśnie zaczął przeciekać, bądź też o szybkie dokupienie łóżeczek, gdy w przeciągu kilku dni trafia do nas liczna grupa nowych maluszków. Bardzo często potrzebne jest też modlitewne ,,pukanie do nieba bram”, o pomoc której sami nie możemy już zapewnić.

Życie w społeczności 250. dzieci, co i rusz podrzuca nowe sytuacje, z którymi trzeba się mierzyć. Dlatego uruchomiliśmy nasz Oddział Ratunkowy. Będziemy informować Was o pilnych potrzebach materialnych i duchowych, które pojawiają się nagle w Kasisi. Wierzymy, że dzięki Wam, będą one jedynie chwilowe.

Przy opisie każdego przypadku znajdziecie specjalną listę, na którą możecie się dopisywać, zaznaczając swój aktywny udział w "akcji ratunkowej". Nie pozwólcie, aby lista pozostawała zbyt długo pusta. Tutaj liczy się czas!

W archiwum pilnej pomocy materialnej/duchowej możecie dowiedzieć się więcej o akcjach, które już się zakończyły.