Kasisi świętuje

Dzień Niepodległości Zambii

Data dodania: 25.10.2019

Wczoraj Zambia obchodziła Święto Niepodległości. W Kasisi to już tradycyjnie dzień dmuchanych zamków, basenów i trampolin, przy użyciu których dzieciaki są w stanie wygenerować trudną do pojęcia ilość energii i radości. Atrakcji nie brakowało. Kilkanaścioro starszych dzieciaków moc wrażeń doświadczyło na farmie krokodyli, gdzie z bliska mieli okazję zobaczyć drapieżne gady.

Do naszego domu przyjechała Rose, wychowanka Kasisi, która wraz z mężem chciała spędzić swoje urodziny u siebie, w domu rodzinnym, który dał jej korzenie i skrzydła.

Całe Kasisi Was pozdrawia!

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.