Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Kasisi świętuje

Dzień Niepodległości Zambii

Data dodania: 25.10.2019

Wczoraj Zambia obchodziła Święto Niepodległości. W Kasisi to już tradycyjnie dzień dmuchanych zamków, basenów i trampolin, przy użyciu których dzieciaki są w stanie wygenerować trudną do pojęcia ilość energii i radości. Atrakcji nie brakowało. Kilkanaścioro starszych dzieciaków moc wrażeń doświadczyło na farmie krokodyli, gdzie z bliska mieli okazję zobaczyć drapieżne gady.

Do naszego domu przyjechała Rose, wychowanka Kasisi, która wraz z mężem chciała spędzić swoje urodziny u siebie, w domu rodzinnym, który dał jej korzenie i skrzydła.

Całe Kasisi Was pozdrawia!

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!