Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

nasi najważniejsi mieszkańcy

Adoptuj
z sercem

podejmij decyzję

Dołącz do
rodziny Kasisi

Dzięki Tobie, a za sprawą projektu „Adoptuj z sercem” może spełnić się jedno z największych marzeń każdego dziecka – posiadanie rodziny. Każde z naszych dzieci w Kasisi zasługuje na szczęśliwą rodzinę adopcyjną. Taką, dla której będzie ważne i wyjątkowe. Rodzinę, od której otrzyma realną pomoc, dającą szansę na lepsze jutro.

duchowych
materialnych
dzieci czeka
na adopcję

Adopcja materialna

Zdecyduj się regularnie wspierać jedno z dzieci i zapewnij mu najlepsze możliwe warunki do rozwoju.

Adopcja duchowa

Do szczęścia dziecko potrzebuje miłości! Pokaż mu, że wciąż są ludzie dobrej woli, którzy myślą o jego losie.

Najważniejsi mieszkańcy

Zaadoptuj
dziecko

Jeśli chcesz należeć do niezwykłej rodziny jednego z naszych dzieci, zaadoptuj je. Na profilu Twojego dziecka dowiesz się, co u niego słychać. Adopcja tworzy więź, a regularne wsparcie pomaga spokojnie patrzeć w przyszłość i spełniać marzenia naszych podopiecznych.

dzieci potrzebujące

pilnej

Anastasia 3 l

Jest w Kasisi razem z siostrą Minivą.

Jacob 0 m

Został znaleziony w pustostanie. Teraz Kasisi stało się jego domem.

Miniva 1 l

Miniva jest w Kasisi ze starszą siostrą – Anastasią.

Nacia 3 l

W Kasisi od razu poczuła się jak u siebie.

Richard 3 l

Mimo krzywd jakich doznał ma dużo pozytywnej energii i zaufania do ludzi.

jeśli decyzja
jest zbyt trudna,

POZWÓL DZIECKU
ZNALEŹĆ CIEBIE

Jeśli chcesz dać możliwość dziecku, które najbardziej w tym momencie potrzebuje pomocy, aby samo zaprosiło Cię do swojej rodziny, to znalazłeś się w odpowiednim miejscu.

Wystarczy, że podejmiesz decyzję, aby otoczyć comiesięczną opieką materialną dziecko, które z utęsknieniem wypatruje kogoś z otwartym sercem, kto dołączy do grona jego najbliższych – może właśnie Ciebie?

poznaj odpowiedzi na

często zadawane pytania

Co dzieje się z pieniędzmi przeznaczonymi na wybrane dziecko?

Pieniądze przeznaczone na wybrane dziecko trafiają do ogólnego budżetu Kasisi i są rozdzielane według potrzeb. Dzięki środkom z projektu zapewniamy dzieciom utrzymanie, koszt nauki oraz opieki medycznej, a także staramy się prowadzić prace remontowe, poprawiające warunki do nauki i odpoczynku naszych dzieciaków.

Czy mogę mieć kontakt z wybranym przeze mnie dzieckiem?

Każda osoba, która zaadoptowała dziecko, może nawiązać z nim kontakt listowny za pośrednictwem Fundacji Kasisi. Wystarczy wysłać list na adres korespondencyjny Fundacji z imieniem dziecka i dołączyć kopertę z adresem zwrotnym, pod który będziemy mogli odesłać list od podopiecznego. Oczywiście odpowiedź na wiadomość zależy wyłącznie od dziecka.

Czy mogę przesyłać dziecku wsparcie inne niż finansowe?

Prócz listów i drobiazgów, które możemy dostarczyć bez dodatkowych kosztów, nie udzielamy wsparcia w organizacji wysyłek z pomocą rzeczową. Zachęcamy do przekazywania wsparcia finansowego. Większość rzeczy, których potrzebują nasi podopieczni, można kupić na miejscu. Zaoszczędzone na kosztach wysyłki środki wolimy dodać do puli pieniędzy, które wydamy już w Zambii. Ponadto zakupy zrobione w Afryce wspierają lokalną gospodarkę.

Pomaganie przez kupowanie, czyli

zakupy dla kasisi

Za pośrednictwem naszej strony internetowej możesz zaangażować się nie tylko w długofalowe projekty, jak Adopcja z Sercem, ale przekazać jednorazowe wsparcie, które realnie zmieni los dzieci w Kasisi. Przekonaj się, że dobro wraca!

Dbamy

Mleko terapeutyczne

Wprowadziliśmy Lontie z niedożywienia. Uzupełnij zapasy mleka terapeutycznego dla kolejnych maluchów!

Pobyt w szpitalu

Zambijska służba zdrowia jest płatna. Pomóż nam zaopiekować się dziećmi potrzebującymi hospitalizacji.

Książki do biblioteki

W Kasisi troszczymy się o przyszłość naszych dzieci od najmłodszych lat. Wesprzyj nas w tych działaniach!

Paliwo do ambulansu

Zatankuj nasz ambulans, by był gotowy ratować nasze dzieci!

Zadbaj o Rozpieszczalnik

Rozpieszczając nasze dzieci, rozpuszczamy zło, które przylgnęło do nich, zanim trafiły do Kasisi.
Wesprzyj

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!