nasi najważniejsi mieszkańcy

podejmij decyzję

Dołącz do
rodziny Kasisi

Dzięki Tobie, a za sprawą projektu „Adoptuj z sercem” może spełnić się jedno z największych marzeń każdego dziecka – posiadanie rodziny. Każde z naszych dzieci w Kasisi zasługuje na szczęśliwą rodzinę adopcyjną. Taką, dla której będzie ważne i wyjątkowe. Rodzinę, od której otrzyma realną pomoc, dającą szansę na lepsze jutro.

duchowych
materialnych
dzieci czeka
na adopcję

Adopcja materialna

Zdecyduj się regularnie wspierać jedno z dzieci i zapewnij mu najlepsze możliwe warunki do rozwoju.

Adopcja duchowa

Do szczęścia dziecko potrzebuje miłości! Pokaż mu, że wciąż są ludzie dobrej woli, którzy myślą o jego losie.

Najważniejsi mieszkańcy

Zaadoptuj
dziecko

Jeśli chcesz należeć do niezwykłej rodziny jednego z naszych dzieci, zaadoptuj je. Na profilu Twojego dziecka dowiesz się, co u niego słychać. Adopcja tworzy więź, a regularne wsparcie pomaga spokojnie patrzeć w przyszłość i spełniać marzenia naszych podopiecznych.

dzieci potrzebujące

pilnej

Christopher 16 l

Christopher jest bardzo chory, ma ostrą białaczkę. Dziś jeszcze bardziej potrzebuje Waszego wsparcia.

Margaret 1 m

Dziewczynka trafiła do Kasisi kilka dni po urodzeniu.

Paul 3 m

Jego mama czuwa nad nim z góry. My zatroszczymy się, żeby niczego mu nie brakowało.

Peter 1 m

Kasisi, to jego pierwszy dom.

Susan 2 m

Kasisi, to jej pierwszy dom.

jeśli decyzja
jest zbyt trudna,

POZWÓL DZIECKU
ZNALEŹĆ CIEBIE

Jeśli chcesz dać możliwość dziecku, które najbardziej w tym momencie potrzebuje pomocy, aby samo zaprosiło Cię do swojej rodziny, to znalazłeś się w odpowiednim miejscu.

Wystarczy, że podejmiesz decyzję, aby otoczyć comiesięczną opieką materialną dziecko, które z utęsknieniem wypatruje kogoś z otwartym sercem, kto dołączy do grona jego najbliższych – może właśnie Ciebie?

poznaj odpowiedzi na

często zadawane pytania

Co dzieje się z pieniędzmi przeznaczonymi na wybrane dziecko?

Pieniądze przeznaczone na wybrane dziecko trafiają do ogólnego budżetu Kasisi i są rozdzielane według potrzeb. Dzięki środkom z projektu zapewniamy dzieciom utrzymanie, koszt nauki oraz opieki medycznej, a także staramy się prowadzić prace remontowe, poprawiające warunki do nauki i odpoczynku naszych dzieciaków.

Czy mogę mieć kontakt z wybranym przeze mnie dzieckiem?

Każda osoba, która zaadoptowała dziecko, może nawiązać z nim kontakt listowny za pośrednictwem Fundacji Kasisi. Wystarczy wysłać list na adres korespondencyjny Fundacji z imieniem dziecka i dołączyć kopertę z adresem zwrotnym, pod który będziemy mogli odesłać list od podopiecznego. Oczywiście odpowiedź na wiadomość zależy wyłącznie od dziecka.

Czy mogę przesyłać dziecku wsparcie inne niż finansowe?

Prócz listów i drobiazgów, które możemy dostarczyć bez dodatkowych kosztów, nie udzielamy wsparcia w organizacji wysyłek z pomocą rzeczową. Zachęcamy do przekazywania wsparcia finansowego. Większość rzeczy, których potrzebują nasi podopieczni, można kupić na miejscu. Zaoszczędzone na kosztach wysyłki środki wolimy dodać do puli pieniędzy, które wydamy już w Zambii. Ponadto zakupy zrobione w Afryce wspierają lokalną gospodarkę.

Pomaganie przez kupowanie, czyli

zakupy dla kasisi

Za pośrednictwem naszej strony internetowej możesz zaangażować się nie tylko w długofalowe projekty, jak Adopcja z Sercem, ale przekazać jednorazowe wsparcie, które realnie zmieni los dzieci w Kasisi. Przekonaj się, że dobro wraca!

Dbamy

Mleko terapeutyczne

Wprowadziliśmy Lontie z niedożywienia. Uzupełnij zapasy mleka terapeutycznego dla kolejnych maluchów!

Pobyt w szpitalu

Zambijska służba zdrowia jest płatna. Pomóż nam zaopiekować się dziećmi potrzebującymi hospitalizacji.

Książki do biblioteki

W Kasisi troszczymy się o przyszłość naszych dzieci od najmłodszych lat. Wesprzyj nas w tych działaniach!

Paliwo do ambulansu

Zatankuj nasz ambulans, by był gotowy ratować nasze dzieci!

Zadbaj o Rozpieszczalnik

Rozpieszczając nasze dzieci, rozpuszczamy zło, które przylgnęło do nich, zanim trafiły do Kasisi.
Wesprzyj

Christopher potrzebuje naszego wsparcia!

Kiedy kilka dni temu podejrzewaliśmy u Christophera malarię i to o dość poważnym przebiegu, od razu dostarczyliśmy go do szpitala. Pierwsze badania wykluczyły nasze podejrzenia. Kolejne testy i wstępna diagnoza, która nam wszystkim podcięła skrzydła. Lekarze rozpoznali u szesnastolatka ostrą białaczkę

Zaczynamy walkę o jego zdrowie. Potrzebujemy byście stanęli do niej dziś razem z nami!