Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Zamienimy Twój 1% podatku
Na 100% uśmiechu i bezpieczeństwa

Przekaż 1% podatku dla dzieciaków z domu dziecka w Kasisi.

Jak wypełnić PIT?

Instrukcja krok po kroku

Jesteśmy w okresie składania rocznych zeznań podatkowych. W związku z tym, iż Fundacja Kasisi posiada status organizacji pożytku publicznego, osoby wspierające naszą Fundację uzyskały możliwość przekazania nam 1% podatku dochodowego na rzecz naszych podopiecznych i dzięki temu odmieniania ich losu. Podaruj nam swój 1%. Każda złotówka może uratować czyjeś życie.

Jak to zrobić?

1. Używając naszego programu:

Wystarczy pobrać program z linku poniżej gdzie znajdują się już wszystkie dane potrzebne, żeby Twój 1% trafił do Fundacji Kasisi. Program dzięki wbudowanemu kreatorowi przeprowadzi Cię w łatwy sposób przez całe rozliczenie. Możesz też zeskanować lub zrobić zdjęcie wszystkim swoim PITom, a program sam uzupełni Twoją deklarację!

Jak to zrobić?

2. Bez użycia naszego programu:

Przy wypełnianiu rocznego zeznania podatkowego (PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38), uzupełnij odpowiednie rubryki*:

a) w rubryce zatytułowanej „WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP)” należy wpisać:

– czyli nasz numer KRS pod jakim Fundacja Kasisi jest wpisana w Krajowym Rejestrze Sądowym
– wysokość kwoty, którą chcesz przekazać (nie może ona przekroczyć 1% podatku dochodowego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół).

b) w rubryce** zatytułowanej „INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE”, można wpisać „CEL SZCZEGÓŁOWY 1%”

* Są to odpowiednio: poz. 134 – 135 (PIT-28); poz. 329 – 330 (PIT-36); poz. 97 – 98 (PIT-36L); poz. 137 – 138 (PIT-37); poz. 57- 58 (PIT-38).
** Są to odpowiednio: poz. 136 (PIT-28); poz. 331 (PIT-36); poz. 99 (PIT-36L); poz. 139 (PIT-37); poz. 59 (PIT-38).

Na co przeznaczymy Twój 1% podatku?

Dzięki Tobie będziemy mogli:

Finansować działalność Domu Dziecka

w Kasisi, w którym przebywa obecnie blisko 220 dzieci

Organizować i wspierać działania

których celem jest ochrona życia i zdrowia ludności z najbiedniejszych rejonów Afryki

Udzielać pomocy społecznej

oraz podejmować działania mające na celu usamodzielnianie się osób i rodzin

„Świat został tak urządzony, że każdy ma coś, ale nikt nie ma wszystkiego”

Dlaczego warto pomóc?

Wierzymy w siłę wielu, którzy dają niewiele

Co udało nam się wspólnie osiągnąć w 2017 roku:

Łączna kwota, jaką zebraliśmy
Dzieci otoczone opieką finansową
Ilość realizowanych projektów

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!