Zamienimy Twój 1% podatku
Na 100% uśmiechu i bezpieczeństwa

Mamy status OPP. Przekaż nam 1%!

„ŚWIAT ZOSTAŁ TAK URZĄDZONY, ŻE KAŻDY MA COŚ, ALE NIKT NIE MA WSZYSTKIEGO”

Dlaczego warto pomóc?

Na co przeznaczymy Twój 1% podatku?

Dzięki Tobie będziemy mogli

Finansować działalność Domu Dziecka

w Kasisi, w którym przebywa obecnie 230 dzieci

Organizować i wspierać działania

których celem jest ochrona życia i zdrowia ludności z najbiedniejszych rejonów Afryki

Udzielać pomocy społecznej

oraz podejmować działania mające na celu usamodzielnianie się osób i rodzin, którym pomagamy

1. Używając naszego programu

Wystarczy rozliczyć się online na stronie e-pity.pl. Program dzięki wbudowanemu kreatorowi przeprowadzi Cię w łatwy sposób przez całe rozliczenie.

Program e-pity Copyright 2009-2021 e-file sp. z o.o. sp. k.

2. Bez użycia naszego programu

Przy wypełnianiu właściwego rocznego rozliczenia PIT, wpisz w odpowiednią rubrykę nr KRS: 0000457951 oraz kwotę, jaką wynosi twój 1% podatku.

Tak to będzie wyglądać dla PIT-37:

3. Za pośrednictwem usługi Twój e-PIT

Wystarczy zalogować się do Portalu Podatnika, gdzie od 15 lutego do 30 kwietnia będzie dostępne zeznanie roczne. Po uzupełnieniu wszystkich danych, w pozycji „Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz OPP” wybierz Fundację Kasisi, wyszukując ją po nazwie lub wpisując nr KRS: 0000457951, następnie zatwierdź formularz.

Emeryci i Renciści, którzy chcą przekazać 1% dla Fundacji Kasisi mogą wypełnić oświadczenie PIT-OP, wpisując w pkt 9 nr KRS 0000457951 i przesłać do swojego Urzędu Skarbowego.

odlicz darowiznę od podatku

Skorzystaj z ulgi podatkowej

Niezależnie od tego czy przekazujesz nam 1% podatku czy nie, możesz swoje darowizny na rzecz Fundacji odliczyć od podstawy  opodatkowania. Przeczytaj, jak to zrobić tutaj

Wierzymy w siłę wielu, którzy dają niewiele

Liczby z 2020 roku

1,9 MLN
Kwota, jaką przekazaliśmy
Dzieci otoczone opieką finansową
nowi mieszkańcy

Fundusz im. Christophers Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Założyliśmy Fundusz im. Christophera Sakali. Z jego pomocą wspieramy chorych, w tym dzieci na oddziale onkologicznym szpitala w Lusace.