Zamienimy Twój 1% podatku
Na 100% uśmiechu i bezpieczeństwa

Przekaż 1% podatku dla dzieciaków z domu dziecka w Kasisi.

Podaruj nam swój 1%

Każda złotówka może uratować czyjeś życie.

Fundacja Kasisi posiada status organizacji pożytku publicznego (OPP), dlatego możesz przekazać 1% swojego podatku dochodowego na rzecz naszych podopiecznych i dzięki temu odmienić ich los.

odlicz darowiznę od podatku

Skorzystaj z ulgi podatkowej

Niezależnie od tego czy przekazujesz nam 1% podatku, możesz swoje darowizny na rzecz Fundacji odliczyć od podstawy  opodatkowania. Przeczytaj, jak to zrobić tutaj

Jak przekazać 1% podatku?

1. Używając naszego programu:

Wystarczy pobrać program z linku poniżej gdzie znajdują się już wszystkie dane potrzebne, żeby Twój 1% trafił do Fundacji Kasisi. Program dzięki wbudowanemu kreatorowi przeprowadzi Cię w łatwy sposób przez całe rozliczenie.

Jak przekazać 1% podatku?

2. Bez użycia naszego programu:

Przy wypełnianiu rocznego zeznania podatkowego w rubryki zatytułowane „WNIOSEK O PRZEKAZANIE 1% PODATKU NALEŻNEGO NA RZECZ ORGANIZACJI POŻYTKU PUBLICZNEGO (OPP)” (są to odpowiednio pozycje: 138 – 139 dla PIT-28; 440 – 441 dla PIT-36; 146 – 147 dla PIT-36L; 132 – 133 dla PIT-37; 62- 63 dla PIT-38) wpisz:

– czyli nasz numer KRS pod jakim Fundacja Kasisi jest wpisana w Krajowym Rejestrze Sądowym
– kwotę 1% twojego podatku dochodowego (po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół).

Tak to będzie wyglądać dla PIT-37:

3. Za pośrednictwem usługi Twój e-PIT

W PIT przygotowanym przez urząd skarbowy podatnik będzie mieć automatycznie wskazaną OPP, której przekazał 1% swojego podatku w roku ubiegłym. Wypełnione zeznania roczne będą dostępne w Portalu Podatnika od 15 lutego do 30 kwietnia.

W tym czasie każdy podatnik będzie mógł zalogować się do portalu:

• zaakceptować rozliczenie bez zmian,
  • uzupełnić dane na temat formy opodatkowania, przysługujących ulg czy organizacji OPP, której podatnik przekazuje 1%,
  • odrzucić przygotowane zeznanie i rozliczyć się samodzielnie.

Aby przekazać 1 % na Fundację Kasisi, należy zalogować się do Portalu Podatkowego i wybrać naszą Fundację.

W pozycji przekaż 1% podatku dla OPP wybierz organizacje -wyszukując po nazwie lub wpisując nr KRS 0000457951 Fundacja Kasisi, następnie zatwierdź formularz.

Emeryci i Renciści, którzy chcą przekazać 1% dla Fundacji Kasisi mogą wypełnić oświadczenie PIT-OP, wpisując w pkt 9 nr KRS 0000457951 i przesłać do swojego Urzędu Skarbowego.

Na co przeznaczymy Twój 1% podatku?

Dzięki Tobie będziemy mogli:

Finansować działalność Domu Dziecka

w Kasisi, w którym przebywa obecnie 240 dzieci

Organizować i wspierać działania

których celem jest ochrona życia i zdrowia ludności z najbiedniejszych rejonów Afryki

Udzielać pomocy społecznej

oraz podejmować działania mające na celu usamodzielnianie się osób i rodzin, którym pomagamy

„ŚWIAT ZOSTAŁ TAK URZĄDZONY, ŻE KAŻDY MA COŚ, ALE NIKT NIE MA WSZYSTKIEGO”

Dlaczego warto pomóc?

Wierzymy w siłę wielu, którzy dają niewiele

Co udało nam się wspólnie osiągnąć w 2019 roku:

1,9 MLN
Kwota, jaką przekazaliśmy
Dzieci otoczone opieką finansową
nowi mieszkańcy

Christopher potrzebuje naszego wsparcia!

Kiedy kilka dni temu podejrzewaliśmy u Christophera malarię i to o dość poważnym przebiegu, od razu dostarczyliśmy go do szpitala. Pierwsze badania wykluczyły nasze podejrzenia. Kolejne testy i wstępna diagnoza, która nam wszystkim podcięła skrzydła. Lekarze rozpoznali u szesnastolatka ostrą białaczkę

Zaczynamy walkę o jego zdrowie. Potrzebujemy byście stanęli do niej dziś razem z nami!