Ozłacamy Kasisi 2020/2021

2019/2020: Zespół Szkolno – Przedszkolny nr 11 w Rybniku

Dla Kasisi uzbieraliśmy już*:
1 111,00 zł

* Suma środków zebranych w gotówce w ramach zbiórki publicznej i darowizn przekazanych online.

Weź udział w lekcji
Zadanie
Wykonaj plakat lub nagraj film
Zorganizuj zbiórkę

Relacja uczestników

Poznajemy, podziwiamy i Kasisi pozdrawiamy!!!
Rozpoczęliśmy niezapomnianą przygodę z naszymi kolegami i koleżankami w Kasisi. Łączymy siłę naszych otwartych serc z wszystkimi, którzy już realnymi działaniami wspierają Dom Dziecka na afrykańskim kontynencie.
Uczniowie naszej szkoły przez ostanie dwa tygodnie poznawali przyczyny głodu na świecie, zrealizowali tematykę marnowania jedzenia jak również przeprowadzali analizę możliwości wspierania głodujących i rozreklamowania form poszanowania jedzenia.
Uczniowie pracowali nad przygotowaniem plakatów, które stały się ozdobą naszych korytarzy. Przypominają nam również o tym, że „gdzieś tam” są osoby głodne, spragnione i potrzebujące.