Program dla szkół

Ozłacamy kasisi

O co tu chodzi?

jem, nie marnuję

Na świecie co roku marnuje się 1,3 mld ton jedzenia rocznie. Jednocześnie co dziewiąta osoba na świecie cierpi z powodu niedożywienia. Jak wyrzucać mniej? Na to pytanie postaramy się odpowiedzieć w tegorocznej edycji!

szkoda czasu

zaczynajmy!

Po zgłoszeniu placówki, wyślemy do Ciebie maila z materiałami dydaktycznymi oraz paczkę z dwiema puszkami do zbiórki, balonami i ulotkami. Otrzymasz je kilka dni po wypełnieniu formularza.

O co tu chodzi?

Jak się zgłosić

Polskie szkoły i przedszkola zbierają złotówki, aby realnie odmienić życie naszych podopiecznych!

Wypełnij formularz
Otrzymaj materiały
dydaktyczne
Rozpocznij działania
zobacz placówki

złotych serc

Sprawdź ranking szkół, które dołączyły do naszego projektu lub znajdź swoją placówkę!

sprawdź również

Zobacz, ile już lat działamy i co udało nam się wspólnie osiągnąć z przedszkolami i szkołami z całej Polski.

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!