KTO ZA TYM STOI

e-mail: szymon.holownia@fundacjakasisi.pl

Małgorzata Stafin
Prezes Zarządu Fundacji

Kilka lat temu drogi zawodowe moje i Szymona skrzyżowały się w Religia.tv, gdzie zrealizowałam swoje trzy autorskie programy: „Skalpel i dusza”, „Archiwum X Kościoła” i „Święci tacy jak my”. Po kilku latach znów spotykamy się, ale tym razem w Fundacji. Kilka miesięcy temu Szymon zadzwonił i powiedział: słyszałaś zapewne o sierocińcu w Kasisi, to niezwykle ważne dla mnie miejsce, chcę założyć Fundację i chciałbym, abyś została jej prezesem. Oddajemy w Wasze ręce naszą stronę internetową, która będzie centrum działania Fundacji i miejscem naszych spotkań z Wami, a Waszych z Kasisi, z pierwszymi projektami, które są dopiero początkiem tego, co chcemy i zamierzamy tutaj z Wami, i dzięki Wam, robić. A głowy mamy pełne pomysłów (niektóre z nich już przechodzą proces materializacji), ręce rwą się do pracy i coraz więcej niezwykłych osób gromadzi się wokół nas, bo pomaganie innym to zajęcie niezwykle inspirujące, jak żadne inne na tym świecie. Praca w Fundacji jest dla mnie dużym zaszczytem i prawdziwym wyzwaniem. Na co dzień prowadzę swoją agencję PR i pracuję ze studentami w Instytucie Edukacji Medialnej i Dziennikarstwa UKSW.

e-mail: malgorzata.stafin@fundacjakasisi.pl

Facebook: Małgorzata Stafin

Mateusz Gasiński
Członek Zarządu Fundacji

Przez pięć lat pracowałem w kanale Religia.tv jako dziennikarz i wydawca programów na żywo, między innymi codziennej „Rozmównicy”. Wchodziłem w skład zespołu redakcyjnego programów Szymona: „Ludzie na walizkach”, „Gotowi na śmierć”, „Między sklepami” i „Bóg w wielkim mieście”. Od kilku lat jestem również asystentem Szymona. Latem 2012 roku dotarła do nas wiadomość, że w Kasisi bardzo pilnie potrzebne są niedostępne w Afryce leki ratujące życie. Decyzję o moim wyjeździe Szymon podjął bez wahania. Następnego dnia wyruszyłem w swoją pierwszą podróż do Zambii, wioząc niezbędne medykamenty. Doświadczyłem w Kasisi niezwykłej rodzinnej atmosfery, znalazłam się w tętniącym życiem i radością domu, we wspaniałej wspólnocie tworzonej przez siostry. Dzięki Fundacji chcemy tą radością zarażać Was wszystkich. Podczas kolejnych wyjazdów do Afryki moim zadaniem jest opowiadanie Wam kamerą i fotografiami o tym, co dzieje się na miejscu. Zależy nam na tym, by oprócz problemów pokazać ludzi, którzy nie tylko cierpią, ale mają swoje życie, ważne sprawy, bogatą kulturę, marzenia, przyjaciół, głowy pełne pomysłów. Mam przekonanie, że uczestniczymy w czymś ważnym i wspólnie z Wami wywołamy wiele uśmiechów na twarzach dzieci.

e-mail: mateusz.gasinski@fundacjakasisi.pl

Facebook: Mateusz Gasiński

Agnieszka Gasińska

Kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boję:) Jestem koordynatorem do spraw projektów, odpowiadam również za kontakt z naszymi Darczyńcami czyli z Państwem. Telefon, mail, Facebook, tam proszę mnie szukać:). Chętnie odpowiem na każde pytanie związane z działalnością Fundacji Kasisi, pomogę również rozwiązać problemy związane z projektami: Adoptuj z Sercem, Spiżarnia dla Kasisi i Garaż.

agnieszka.gasinska@fundacjakasisi.pl
kontakt@fundacjakasisi.pl
tel. + 48 533 365 505 (od poniedziałku do piątku od 9:00 do 18:00)

Paulina Mastalerz

W Fundacji Kasisi jestem koordynatorem projektu Ozłacamy Kasisi. Aktualizuję również polską i angielską wersję naszej strony oraz tworzę aktualności, byście mogli być na bieżąco ze wszystkimi naszymi działaniami:)

paulinamastalerz.kontakt@fundacjakasisi.pl

ozlacamy@fundacjakasisi.pl

Katarzyna Rychter

Zajmuję się sprawami związanymi z finansami Fundacji Kasisi. Tworzę zestawienia w rozbiciu na poszczególne nasze projekty, oraz przygotowuję sprawozdania z naszej działalności, co ma na celu pokazać jakie działania podjęliśmy w określonym czasie.

Pomagają nam:

Katarzyna Dąbroś

W Fundacji czuwam nad projektem Spiżarnia dla Kasisi. Wszelkie pytania dotyczące samego projektu, jak również "Piątkowych myśli Szymona" oraz programu lojalnościowego "Dla każdego coś dobrego" mogą Państwo kierować do mnie. Z przyjemnością we wszystkim pomogę.

e-mail: katarzyna.dabros@fundacjakasisi.pl

Facebook: Katarzyna Dąbroś

Nasi dzielni wolontariusze - specjaliści od różnych zadań:

Ewa Hajdukonis
Edyta Piekut
Karolina Sarniewicz
Monika Wydra
Anna Krzysztofik

Ewelina Tokarska

HONOROWI AMBASADORZY FUNDACJI:

Irmina Somers

Na co dzień pracuję jako producentka programów telewizyjnych, dokumentów, spotów reklamowych. Współpracuje z DD TVN i reprezentuje itvn w Kanadzie. W ubiegłym roku, kiedy odchodził Franek bardzo mocno pokochałam Kasisi i wszystkie dzieciaki, zarażona pasją pomagania przez Szymona Hołownię, którego poznałam na spotkaniu polonijnym w Kanadzie. Teraz mam zaszczyt działać już oficjalnie, jako Honorowa Ambasadorka Kasisi w Kanadzie! Zarażam miłością do Kasisi kogo tylko mogę, zaczynając od moich znajomych (przypadła im do gustu propozycja Fundacji „Świętuj z nami” i po urodzinowym szaleństwie, mamy już w planach kolejne dobroczynne eventy). Szukam także nowych sposobów promowania Fundacji i zbierania środków dla dzieciaków z Kasisi. Na początek: z zaprzyjaźnionymi organizatorami imprez kulturalnych uzgodniliśmy, że od każdego biletu przeznaczą kwotę na Fundację, nawiązałam również kontakt z portalem www. wycieczki.ca – podobnie: od każdego klienta będzie przeznaczona kwota na Kasisi.

To tak na dobry początek przygody z Kasisi i z pomaganiem :)