Dzięki Adopcji z Sercem dajemy dzieciom przyszłość

Data dodania: 02.07.2021

Lucky ma zaledwie 3 lata, a niemożliwe dla niego nie istnieje. Przyszedł do nas z lekarską opinią, że resztę życia spędzi na wózku. Po 2 latach intensywnej pracy z Ingrid, naszą rehabilitantką, chłopiec nie tylko opracował swój sposób poruszania się, głównie za pomocą rąk, ale stanął przy chodziku i zaczął chodzić! Na placu zabaw dla maluchów w szaleństwach dorównuje rówieśnikom.

Anna Maria to już pełnoprawny przedszkolak wchodzący w świat liter i cyfr! Posyłamy ją do prywatnej placówki, która w pełni odpowiada na jej potrzeby i pozwala rozwinąć skrzydła. Gdyby nie Kasisi, Anna Maria byłaby narażona na los innych dzieci dotkniętych albinizmem, które według tubylczych wierzeń uznawane są za osoby magiczne lub złe duchy, przez co grozi im śmiertelne niebezpieczeństwo.

Anastasia to urodzony przywódca, póki co w szkolnej zerówce. A tyle razy traciliśmy ją, tyle razy myśleliśmy, że mała kolejnego zakrętu nie przekroczy – a jednak! Dzięki Wam mamy własne zaplecze medyczne i możliwości leczenia choroby głodowej – Anastazja ŻYJE i to pełnią życia!

Nelly – gdy wchodzi na boisko, gole padają jeden za drugim. Chłopcy robią wszystko, by mieć ją w swojej drużynie piłkarskiej. Nelly to kolejny dowód na to, że w Kasisi walczymy o każde dziecko do końca. Nikt nie dawał jej szansy na przeżycie, gdy jako niemowlę przyszła do nas z ciężkim zapaleniem płuc. Dziś jest zdrową uczennicą drugiej klasy.

Joseph – rośnie nam kolejny ARTYSTA! W każdą sobotę o poranku Joseph jako pierwszy stawia się w altance, niecierpliwie wyczekując nauczyciela malarstwa. Chłopiec ma talent, uwielbia malować. Jego prace będą pokazane na planowanej w listopadzie wystawie w Lusace.

Tak właśnie działa Adopcja z Sercem. To w znaczniej mierze dzięki niej jesteśmy w stanie tworzyć to, co w Kasisi codziennie pielęgnujemy: przestrzeń, gdzie dzieci, które przeszły już w życiu za dużo, mogą znowu czuć się kochanymi, zaopiekowanymi i patrzącymi z nadzieją w przyszłość. To dzięki Wam możemy być spokojni o to, że jutro będziemy mieli co położyć na dziecięcych stołach, będziemy mogli wysłać maluchy do szkoły, rozwijać ich talenty, zapłacić za leki i szpital.

To dzięki Waszej obecności jesteśmy spokojni, że Shadrick i Mishek, którzy trafili do nas 3 miesiące temu, dostaną tu wszystko czego mogą potrzebować. Trafili do nas w bardzo złym stanie, po tym jak cierpiąca na chorobę psychiczną mama nie mogła się nimi zająć, a babci nie starczało już sił, by czuwać przy kilkutygodniowych maleństwach. Są już w „Adopcji z Sercem”, która właśnie po to jest, by na tym świecie, który do tej pory nie był dla nich gościnny, przybyło im prawdziwych przyjaciół. Dziś każdy z Was może się nim stać!

Fundusz im. Christophers Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Założyliśmy Fundusz im. Christophera Sakali. Z jego pomocą wspieramy chorych, w tym dzieci na oddziale onkologicznym szpitala w Lusace.