Dzięki Waszym zakupom poszerzamy horyzonty naszych podopiecznych z Kasisi

Data dodania: 10.09.2021

Po roku siedzenia w domu i zawieszenia wszystkich wyjazdowych planów, Wasze talony na wycieczki znów poszły w ruch. Kasiska młodzież odwiedziła zambijską agroturystykę z wężami, żółwiami i krokodylami.

Wizyta w Kalimbie była oczywiście niezapomnianym przeżyciem, a spotkanie z opiekunami i znawcami gadów miał ważny wymiar edukacyjny. Dzieciaki dowiedziały się więcej o naturalnym środowisku występowania tych zwierząt, ich zachowaniu i co najważniejsze o najbezpieczniejszych reakcjach człowieka na wypadek spotkania jednego z nich. Węże kręcą się wokół Kasisi dość często, wyćwiczenie dobrych reakcji jest więc kluczowe dla bezpieczeństwa naszych dzieciaków.

Zakupy na stronie Kasisi to sposób na to, by otwierać naszym podopiecznym wyobraźnię, poszerzać horyzonty, ośmielać do marzeń i pomagać rozumieć otaczający ich świat! Talon na wycieczkę, edukacyjne gry i drobne przyjemności, które możecie wrzucić do koszyka na naszej stronie, codziennie pomagają nam udowadniać tym młodym ludziom, że nie są gorsi od innych tylko dlatego, że życie zaprowadziło ich do domu dziecka!

Odwiedź naszą stronę i zrób dziś najlepsze zakupy!