Lekarze nie dawali jej szans, a my ją uratowaliśmy

Data dodania: 15.01.2020

Czy Wy ją poznajecie?! To Anastazja! Równo trzy lata temu trwała w Kasisi walka o jej życie. Kilka dni wcześniej lekarze wypisali ją ze szpitala, twierdząc, że organizm dziewczynki nie poradzi sobie z chorobą, medycyna jest już bezradna i ostatnie chwile mała powinna spędzić w domu.

Tyle, że Kasisi nie jest do umierania, w Kasisi żyje się do samego końca. Po diagnozie postawionej przez lekarzy siostry nie złożyły broni. Na wiele tygodni nasz dom stał się oddziałem intensywnej terapii i jeszcze intensywniejszej miłości. Wygraliśmy!!!

Jeszcze przez długi czas wywołanie uśmiechu na twarzy Anastazji graniczyło z cudem. Dziś trudno ją w ogóle poznać. A uśmiechu i energii ma tyle, jakby chciała nadrobić czas choroby.

Uśmiechnijcie się do Anastazji i miejcie dobry dzień!!!

PS
Całą noc padało!!! Wyczekiwany deszcz w końcu spadł. Nie nadrobi już co prawda strat, jakie poniesie rolnictwo przez to, że pora deszczowa zaczęła się prawie dwa miesiące później, ale i tak cieszymy się z każdej kropli. Chmury dają nadzieję, że jeszcze nas dziś zmoczy.

Christopher potrzebuje naszego wsparcia!

Kiedy kilka dni temu podejrzewaliśmy u Christophera malarię i to o dość poważnym przebiegu, od razu dostarczyliśmy go do szpitala. Pierwsze badania wykluczyły nasze podejrzenia. Kolejne testy i wstępna diagnoza, która nam wszystkim podcięła skrzydła. Lekarze rozpoznali u szesnastolatka ostrą białaczkę

Zaczynamy walkę o jego zdrowie. Potrzebujemy byście stanęli do niej dziś razem z nami!