Nowe mieszkanie w Kasisi

Data dodania: 28.12.2020

Kolejna, niecierpiąca zwłoki sprawa załatwiona!!! Chwalimy się efektem wspaniałej roboty, którą znów pomogliście wykonać w naszym Domu!

Tuż przed świętami skończył się długo wyczekiwany remont domu starszych chłopców. Remont to mało powiedziane!!! Ten budynek powstał praktycznie od początku! Chłopcy doczekali się nowych, pięknych pokoi, wyposażonych oczywiście w nowiuteńkie łóżka, szafy i biurka. Są w nim przeprojektowane łazienki i wygodny pokój, w którym będą mogli się spotkać, odpocząć, uczyć, ćwiczyć grę na instrumentach, obejrzeć dobry film.

W imieniu chłopaków opowiadających o swoim nowym mieszkaniu z chwytającą za serce wdzięcznością bardzo dziękujemy!!!

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.