Ognisko z prawdziwego zdarzenia

Data dodania: 29.07.2020

Lipcowe wakacje w Kasisi przypominają bardziej nasze zimowe ferie. Temperatura w Kasisi spadła wczoraj rano do… uwaga… 3 stopni. Tym chętniej nasi podopieczni odpowiedzieli na propozycję rozpalenia wielkiego ogniska. Było dogrzewanie się, rozmowy późną porą i kolacja na świeżym powietrzu. Słowem ognisko z prawdziwego zdarzenia dla ponad setki młodych ludzi. Wyobrażacie sobie ten entuzjazm?!

Może z takim samym ruszymy teraz wszyscy do Spiżarni, uzupełnić zapasy na kolejne takie super wydarzenie?!

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.