Peter i Paul dołączyli do kasiskiej rodziny

Data dodania: 09.06.2020

Wszystkie Piotrki i Pawły mają pod koniec czerwca swoje święto. W Kasisi za życie dwóch dziękujemy już od samego początku miesiąca!

Peter urodził się dwa tygodnie temu. Nie wiemy, z jakich powodów został porzucony w pustostanie na przedmieściach Lusaki. Na szczęście ktoś go znalazł i zaalarmował opiekę społeczną. Jest już bezpieczny, w przytulnym domu, w którym nie zabraknie dla niego miłości.

Paul ma dwa miesiące. W trakcie porodu zmarła jego mama. Chłopak przez jakiś czas był w szpitalu, jednak nikt z bliskich nie przyszedł go odebrać. W końcu trafił do Kasisi. Tak jak Peter jest już u siebie, w dobrych rękach, pod najlepszą opieką.

Obydwaj przechodzą rutynową kwarantannę w szpitaliku House of Hope na terenie Kasisi. Zostali przebadani, nakarmieni. Zasypiają w pachnącej pościeli, w ciszy i cieple.

Jak widzicie, ostatnio coraz więcej dzieci trafia do naszego domu. Uporczywe susze, epidemia COVID-19 i wywołana nim huśtawka kursów dolara i lokalnego kwacha sprawia, że wielu Zambijczyków znalazło się na krawędzi. W skutek rozgrywających się w ich życiu dramatów, często cierpią dzieci. Kasisi nigdy nikomu nie odmawia pomocy.

Zachęcamy Was dziś byście poznali się z Piotrem i Pawłem. Nie mają w życiu nikogo. Już dziś, dzięki Adopcji z Sercem, może im przybyć wielu dobrych przyjaciół. To Wy możecie się nimi stać i od dziś towarzyszyć świeżo upieczonym Kasisjanom.

Zaadoptuj Paula

Zaadoptuj Petera