U nas nie ma stereotypów: mężczyzna w kuchni to jest zaradny mężczyzna! I dlatego wczorajszą kolację dla wszystkich przygotowali nasi dzielny chłopcy. Spójrzcie na te uśmiechy – przemawia przez nich prawdziwa pasja! Na zdjęciach obierają liście dyni, z których następnie przygotują tradycyjną zambijską potrawę chibwabwa – to kremowy sos z pomidorów, liści dyni i cebuli, który serwuje się razem z nshimą, czyli puree z mąki kukurydzianej. Mmmm, czujecie ten zapach? Bo my tak!
Wpadnijcie dziś do spiżarni i wrzućcie do koszyka np. nshimę i kapentę, niech dzieciaki jedzą na zdrowie!
Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Założyliśmy Fundusz im. Christophera Sakali. Z jego pomocą wspieramy chorych, w tym dzieci na oddziale onkologicznym szpitala w Lusace.