Weź udział w naszym projekcie!

Data dodania: 22.03.2021

Świat zmaga się z kryzysem wodnym. Co dziesiąty człowiek na świecie nie ma dostępu do czystej wody pitnej. W dodatku zasoby wody słodkiej stale się kurczą, a jej zużycie – rośnie. Prognozuje się, że w ciągu najbliższych 20 lat zasoby wody słodkiej dostępnej dla ludzkości zmniejszą się o 30%.

Dane łatwo omieść wzrokiem, ale jest to realny problem, który dotyczy każdego z nas, także tu – w Polsce. Dlatego z okazji Światowego Dnia Wody zapraszamy wszystkich nauczycieli i uczniów do udziału w projekcie Ozłacamy Kasisi, gdzie rozmawiamy o wodzie, uczymy się ją oszczędzać i zbieramy pieniądze na studnię w Zambii!

Jesteśmy przygotowani do lekcji online, a także prowadzenia przez szkoły zbiórek online! Można też wesprzeć zbiórki szkół nie będąc związanym z żadną z nich. Wpadnijcie do nas na stronę i dowiedzcie się więcej. Niech będzie to dziś Wasz wkład w ratowanie planety. Nie dajcie sobie wmówić, że nie macie na to wpływu. Pamiętajcie: kropla drąży skałę!