Zbudujmy studnię w wiejskiej szkole obok Kasisi

Data dodania: 15.02.2021

Polska dysponuje jednym z najmniejszych zasobów wodnych w Europie. W Afryce coraz więcej terenów pustynnieje, zmuszając swoich mieszkańców do emigracji. Prawie co trzeci człowiek na Ziemi nie ma dostępu do czystej wody pitnej.

O tych i innych problemach będziemy dyskutować z młodzieżą podczas VII edycji Ozłacamy Kasisi, która rusza właśnie teraz! Wspólnie będziemy zbierać na budowę studni w wiejskiej szkole obok Kasisi.

Zapraszamy do uczestnictwa wszystkie szkoły podstawowe i ponadpodstawowe, a także przedszkola. Pamiętaliśmy także o tych, którzy uczą się zdalnie – znajdziecie u nas scenariusze przystosowane do lekcji online, a także możliwość przeprowadzenia internetowej zbiórki pieniędzy.

Dołącz do nas i ucz najmłodszych szanować każdą kroplę. Razem możemy zrobić naprawdę wiele!