Uczniowie

Maria Taonga 8 l

Urodziny: 12.08.2013
W Kasisi od: 17.08.2013

Maria trafiła do Kasisi, ponieważ jej matka jest bardzo chora i nie może zapewnić córeczce właściwej opieki. O dziewczynkę zatroszczyli się członkowie jednej z parafii w Lusace i przynieśli ją do Kasisi. Na szczęście dziewczynka jest zdrowa.

CZERWIEC 2021
Przeszła z Edmund’s House do Martin’s House. Chodzi do pierwszej klasy do szkoły poza Kasisi. Jest bardzo zdolna. Tańczy w liturgicznej grupie tanecznej.
MAJ 2019
Chodzi do przedszkola poza Kasisi. Lubi tańczyć i malować. Jest bardzo pogodnym dzieckiem. Zawsze ze wszystkiego zadowolona.
CZERWIEC 2016
Marysia jest w starszych bejbikach. Bardzo ładnie mówi. Jest zdrowa. Pewnego razu będąc na jardzie, podchodzi do siostry, patrzy na krzyż i mówi: - Chyba miał rany, pewnie płakał? Siostra przytaknęła. - Ale mama przy nim była – powiedziała stanowczo dziewczynka.
MAJ 2015
Jak przystało na 21-miesięczną dziewczynkę Marysia już chodzi. Wciąż jest w małych bejbikach. Rozwija się prawidłowo, jest pogodnym dzieckiem.
pokaż starsze

Dominika

Agnieszka Wieczorek

Adzia