Uczniowie

Steven 22 l

Urodziny: 24.06.1999
W Kasisi od: 24.04.2012

Steven trafił do Kasisi po śmierci ojca, ponieważ wtedy sytuacja jego rodziny znacznie się pogorszyła . Nie dawali rady związać końca z końcem i w wyniku tego stanu Steven został przyniesiony do Kasisi. Każdego dnia podchodzi do innych osób i wita się z nimi, staje się coraz bardziej towarzyski. Do Kasisi przybył w rok po swoim bracie Danielu – w 2012 roku. Chłopcy spędzają ze sobą dużo czasu. Steven bardzo lubi grać w piłkę nożną. Jest bardzo ambitnym chłopcem i wielkim marzycielem.

CZERWIEC 2021
Jest na uniwersytecie w Lusace. Studiuje socjologię. W czasie wakacji dorabia w Chaminuce (zaprzyjaźnione safari). Co jakiś czas przyjeżdża odwiedzić brata. Kasisi wciąż go wspiera. Płacimy za studia.
SIERPIEŃ 2020
Steven pracuje i odkłada pieniądze na studia. Resztę dostanie od nas. Jeśli dobrze pójdzie to zacznie studia w styczniu.
MAJ 2019
Steven mieszka i pracuje w Chaminuce. Skończył liceum, czeka na przyjęcie na uniwersytet. Uczy się samodzielności. Odwiedza Kasisi i wciąż otrzymuje wsparcie z projektu „Adoptuj z sercem”.
LIPIEC 2018
Steven chodzi do dwunastej klasy. Przygotowuje się do egzaminów. Uczy się dzień i noc. Wciąż chce iść na uczelnie rolniczą.
GRUDZIEŃ 2017
Steven niebawem idzie do jedenastej klasy, po ukończeniu dwunastej chce iść do szkoły rolniczej. Jest wzorowym uczniem, zajmuje szóste miejsce w całej szkole i pierwsze w klasie w tematach rolnictwa. Jest odpowiedzialny za ministrantów.
CZERWIEC 2016
Chodzi do dziesiątej klasy. Mieszka w internacie, do Kasisi przyjeżdża na wakacje. Jest ministrantem. Bardzo go chwalą w Chikuni.
CZERWIEC 2015
Miał chwilowe kłopoty z matematyką, ale bardzo się przejął i nadrobił zaległości. Chodzi do najlepszej szkoły w Zambii w Chikuni. Jest bardzo pomocny.
pokaż starsze

Buty dla dziecka