Ozłacamy Kasisi 2020/2021

2019/2020: Szkoła Podstawowa im. Mikołaja Kopernika w Białce

Dla Kasisi uzbieraliśmy już*:
855,00 zł

* Suma środków zebranych w gotówce w ramach zbiórki publicznej i darowizn przekazanych online.

Weź udział w lekcji
Zadanie
Wykonaj plakat lub nagraj film
Zorganizuj zbiórkę

Relacja uczestników

W dniu 09.01.2020 roku  w klasie 6b została przeprowadzona lekcja wychowawcza pt. „Jedz, nie marnuj. Czym jest głód. Rzecz o Kasisi.”

Uczniowie z wielkim zainteresowaniem oglądnęli film oraz aktywnie uczestniczyli w lekcji wskazując przyczyny głodu. Sami też zauważają problem wielkiego marnowania jedzenia wokół siebie, a nawet w szkole.

W związku z tym, że w naszej szkole przeprowadzamy mnóstwo akcji charytatywnych, podjętą mamy Adopcję Szkoły z Republiki Środkowej Afryki oraz Boliwii, uczniowie chętnie włączyli się w projekt.

Zaplanowali kiermasz podczas zabawy karnawałowej oraz z okazji Dnia Dziecka.