Ozłacamy Kasisi 2020/2021

2019/2020: Zespół Szkół nr 2 im. Ks. Warcisława IV w Szczecinku

Dla Kasisi uzbieraliśmy już*:
504,16 zł

* Suma środków zebranych w gotówce w ramach zbiórki publicznej i darowizn przekazanych online.

Weź udział w lekcji
Zadanie
Wykonaj plakat lub nagraj film
Zorganizuj zbiórkę

Relacja uczestników

W dniach 4-5.02 2020 odbyły się zajęcia pt. Czym jest marnowanie jedzenia? Lekcje prowadzili uczniowie z klasy 2 technikum hotelarskiego, zaangażowani w projekt Ozłacamy Kasisi. Zajęcia odbyły się w wszystkich 2 i 3 klasach technikum (łącznie 120 uczniów).
Młodzież uważnie słuchała prowadzących, którzy w ciekawy sposób przedstawiali informacje na temat głodu w Afryce oraz Domu Dziecka w Kasisi. Zaprezentowali także filmy Fundacji oraz skorzystali z prezentacji.