Ozłacamy Kasisi 2020/2021

2019/2020: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Kośmidrach

Dla Kasisi uzbieraliśmy już*:
170,00 zł

* Suma środków zebranych w gotówce w ramach zbiórki publicznej i darowizn przekazanych online.

Weź udział w lekcji
Zadanie
Wykonaj plakat lub nagraj film
Zorganizuj zbiórkę

Relacja uczestników

W tym karnawale nasz bal był balem charytatywnym. Członkowie Szkolnego Koła Wolontariatu przygotowali babeczki i częstowali nimi uczestników zabawy. Dzieciaki z naszej szkoły chętnie wrzucały drobniaki do puszki dla dzieciaków z Zambii – podopiecznych Fundacji Kasisi. To wszystko dlatego, że bierzemy udział w programie „Ozłacamy Kasisi” i w myśl „Jem, nie marnuję” promujemy zasadę niewyrzucania jedzenia i dzielenia się tym, co mamy z potrzebującymi. Babeczki przygotowane z tego, „co w kuchni było”, pomogą dzieciom z domu sierot prowadzonego przez siostry Służebniczki NMPNP. Planujemy więcej takich akcji. Ile udało się zebrać pieniędzy, dowiemy się na początku czerwca – wtedy zakończymy tegoroczną edycję projektu.