• OZŁACAMY KASISI 2016/2017 - OGŁOSZENIE ZWYCIĘZCÓW !!!

Zakończyła się III edycja programu „Ozłacamy Kasisi”. Poznajcie wygranych tej edycji! :)

Wraz z całym zespołem naszej Fundacji oraz Siostrą Mariolą jesteśmy cały czas pod wielkim wrażeniem Waszych pomysłów – licznych akcji, przedstawień, konkursów, kiermaszów i oczywiście prac plastycznych wykonanych przez Uczniów, które niejednokrotnie bardzo nam zaimponowały!

Z całego serca dziękujmy Wam za udział w projekcie „Ozłacamy Kasisi” i za Wasze wielkie zaangażowanie w tę akcję! Podziękowanie i wyrazy uznania należą się wszystkim, którzy przyczynili się do czynienia dobra – Dyrekcji, całemu Gronu Pedagogicznemu, Rodzicom oraz oczywiście Uczniom, z myślą o których i dla których została zorganizowana ta akcja.

Jesteśmy także pod wrażeniem Waszej hojności. Możemy już oficjalnie ogłosić, że III edycja projektu „Ozłacamy Kasisi” zakończyła się fantastycznym wynikiem finansowym 105 715,14 ZŁ.

To łącznie zebrane środki zarówno podczas samego Finału, czyli 16 czerwca ‒ w Międzynarodowym Dniu Dziecka Afrykańskiego, jak i pochodzące z realizacji poszczególnych zadań przez szkoły i przedszkola, a także z zaangażowania w nasze projekty towarzyszące „Adoptuj z Sercem” oraz „Spiżarnia dla Kasisi”.

Zebrane przez Was pieniądze to realna pomoc dla dzieciaków z Kasisi. Każdą otrzymaną od Was złotówkę Siostra Mariola będzie mogła przeznaczyć na wyżywienie, lekarstwa, przybory szkolne, zapewnienie dzieciom zajęć dodatkowych, a także rozrywek jak wycieczki poza sierociniec – coś, na co w realnych warunkach nie udałoby się znaleźć finansów, a jest dla większości dzieci przygodą życia.

CZAS OGŁOSIĆ ZWYCIĘZCÓW!

Wyłoniliśmy zwycięzców w dwóch kategoriach:
    ‒ szybkość realizacji zadań,
    ‒ skuteczność, czyli ilość wygenerowanego dla Kasisi wsparcia.

Ze względu na wspaniałe zaangażowanie i uzyskane fantastyczne wyniki oraz obecność z nami już kolejny rok, zdecydowaliśmy w porozumieniu z zainteresowanymi, że dwie placówki, wygrywające w kategorii skuteczność, nagrodzimy wyjątkowym tytułem HONOROWEGO PARTNERA Z KASISI.

A są nimi:
    GIMNAZJUM I LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE KTK W BIELSKU-BIAŁEJ – 12 500zł wsparcia dla Kasisi!

oraz

PRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE NR 1 "JARZĘBINKA" W SŁUBICACH – 1 764zł wsparcia dla Kasisi!

Placówki te otrzymają od nas specjalny certyfikat honorowego partnera z Kasisi, a także nagrody niespodzianki :)

GRATULUJEMY!

Tym samym I nagrodę III edycji „Ozłacamy Kasisi”, czyli Partnerstwo z Kasisi przez najbliższy rok, w obydwu kategoriach mogliśmy przyznać uczestnikom z pozostałych szkół .

I oto oni!
    Wśród Szkół biorących udział w tegorocznej edycji „Ozłacamy Kasisi”:

W kategorii SZYBKOŚĆ realizacji powierzonych Wam przez nas zadań pierwsze miejsce przypadło GIMNAZJUM IM. J. KORCZAKA W STRZAŁKOWIE

Zaś liderem rankingu FINANSOWEGO WSPARCIA została SZKOŁA PODSTAWOWA Z ODZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI NR 2 IM. HENRYKA SIENKIEWICZA W GOLENIOWIE
    która podczas Finału oraz organizacji wszystkich akcji i zadań zebrała 8 870,59PLN

Wśród Przedszkoli biorących udział w tegorocznej edycji „Ozłacamy Kasisi”:

Zwycięzcą w kategorii SZYBKOŚĆ realizacji zadań ogłaszamy PRZEDSZKOLE NIEPUBLICZNE "WESOŁE SERDUSZKA" W BYDGOSZCZY

Natomiast zwycięzcą w kategorii ilości wygenerowanego dla Kasisi wsparcia zostało PRZEDSZKOLE PUBLICZNE NR 7 TWP "POZIOMKA" W OLSZTYNIE, które przekazało dla Kasisi 1 577,55.

Zwycięzcom bardzo serdecznie gratulujemy i z wielką radością ogłaszamy, że zostaliście PLACÓWKAMI PARTNERSKIMI Z KASISI przez najbliższy rok!

Co to oznacza w praktyce?

1. Poznajcie się!
    Już niedługo wyślemy do Was oprawione zdjęcie naszych dzieci z Kasisi. Chcemy, byście mogli bliżej poznać osoby, którym poprzez wspólną zabawę i udział w „Ozłacamy Kasisi” pomogliście. Ta fotografia będzie dla Was pamiątką udziału w akcji. Poprosimy Was również o Wasze zdjęcie – przekażemy je do Kasisi. Zostanie powieszone na głównej ścianie jadalni Sierocińca. To bardzo ważne miejsce ‒ tu wszyscy spotykają się codziennie na wspólnych posiłkach, również tutaj goszczeni są przybywający do Kasisi znamienici goście.
    W naszych archiwach widnieją zdjęcia wizytującego Kasisi Jasira Arafata. Z kolei 4 lipca 2012 roku sierociniec odwiedził George W. Bush z małżonką, a miesiąc później ‒ księżna Anna. Do Kasisi przyjeżdżają też załogi linii lotniczych i różne delegacje zagraniczne odwiedzające Zambię. 20 października 2013 roku podczas oficjalnej wizyty w Zambii sierociniec w Kasisi odwiedzili także premier Polski Donald Tusk wraz z małżonką oraz minister zdrowia Bartosz Arłukowicz.

2. Trwamy w kontakcie!
    Partnerstwo polega na utrzymaniu, w miarę możliwości, stałego kontaktu z Kasisi. Będziemy więc informować Was na bieżąco, co słychać u naszych dzieciaków. Możecie również spodziewać się specjalnych, dedykowanych Wam filmików i pozdrowień z różnych okazji, a także prezentów niespodzianek przygotowanych przez kasiskie dzieci. Zachęcamy Was również do napisania listu do naszych podopiecznych, który przekażemy im wraz ze zdjęciem.

3. Miła niespodzianka!
    Nagroda niespodzianka od Szymona Hołowni:)

ZASKOCZYLIŚCIE NAS

Jednym z powierzonych Wam do realizacji zadań było zadanie zatytułowane „Zaskocz nas!”. Po długiej i wnikliwej naradzie uznaliśmy, że przyznane zostaną dwa I miejsca – dla Szkoły oraz Przedszkola, oraz dwa kolejne miejsca na podium.

Miejsce I: Zespół Szkół w Siekierkach Wielkich
    Miejsce I: Niepubliczne Przedszkole „Wesołe Serduszka” w Bydgoszczy

Miejsce II: Szkoła Podstawowa nr 5 im. Aleksandra Janowskiego w Bolesławcu
    Miejsce III: Zespół Szkół w Prusinowicach

Nagrodą w tym zadaniu nie może być nic innego jak prawdziwe, oryginalne AFRYKAŃSKIE RĘKODZIEŁO :)

Wszystkim, którzy wzięli udział w projekcie, raz jeszcze dziękujemy, bo ten wspaniały wynik finansowego wsparcia dla Kasisi to przecież efekt Waszej wspólnej pracy, kreatywności i determinacji w działaniu.

Już niebawem możliwe będzie zapisywanie się do kolejnej, planowanej już IV edycji „Ozłacamy Kasisi” do czego Was gorąco zachęcamy!

Niech czynione dobro wraca do Was ze zdwojoną siłą. Do zobaczenia za rok!