nasi najważniejsi mieszkańcy

spełnij marzenie maluchów

Adoptuj
dziecko

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli. Wierzymy więc, że rodziny adopcyjne naszych dzieciaków będą bardzo liczne, żeby było z kim dzielić szczęście, pomnażając je w ten sposób, by starczyło go dla wszystkich.

Na profilu dziecka dowiesz się więcej o nim samym, obejrzysz jego galerię zdjęć, będziesz mógł przeczytać, co aktualnie u niego słychać. Zobaczysz też wirtualny album rodzinny ze zdjęciami osób, które zdecydowały się na jego adopcję. Tam czeka miejsce także dla Ciebie.

Sortuj:
Wybierz
Wybierz kategorię
Wybierz

Aaron 3 l

Chłopiec ma porażenie mózgowe, zapewnimy mu opiekę jakiej potrzebuje.

Abraham 7 m

Po długiej podróży dotarł do Kasisi.

Abram 1 l

Chłopiec nie miał szansy dowiedzieć się jak to jest mieć kochającą rodzinę.

Andrew 2 l

Chłopiec trafił do Kasisi 13.12.2018 roku, dla niego to będzie szczęśliwa „13”, bo znalazł u nas bezpieczne schronienie.

Anna Maria 3 l

Od razu widać, że jest wyjątkowa.

Banji 2 l

W trosce o jej życie i zdrowie ludzie w wioski przynieśli ją do Kasisi.

Bibiana 2 l

Jest w Kasisi od urodzenia. Jej chora mama nie może się nią zająć.

Blessing 2 l

Trafiła do Kasisi razem ze starszą siostrą.

Chola 2 l

Przebył bardzo długa drogę, żeby dotrzeć do Kasisi.

Edmund 2 l

Żyje dzięki ofierze swojej matki.

Elvis 9 m

Mama Elvisa nie jest w stanie sama się nim zajmować.

Emmanuel 1 l

Dobrze rośnie, nie ma z nim żadnych kłopotów. Ma babcię, która go odwiedza.

odkryj pozostałe grupy

poznaj
innych

Jeśli chcesz osobiście znaleźć swoje dziecko i dołączyć do jego rodziny adopcyjnej, otaczając je comiesięczną opieką materialną, poniżej znajdziesz trzy grupy, na które ze względu na wiek podzielone są nasze dzieci.

Gdy wybierzesz jedną z nich, przekierujemy Cię do strony z indywidualnymi profilami dzieci. Poznawszy każde z nich, zdecydujesz, czyją rodzinę adopcyjną chcesz powiększyć.

Przedszkolaki

Już nie maluchy, ale nadal potrzebują dużo troski i miłości! Sprawdź, co możesz dla nich zrobić.

uczniowie

Pomóż najstarszym podopiecznym Kasisi! Odwiedź profile uczniów, a potem wesprzyj ich edukację i codzienne życie.

Pomaganie przez kupowanie, czyli

zakupy dla kasisi

Za pośrednictwem naszej strony internetowej możesz zaangażować się nie tylko w długofalowe projekty, jak Adopcja z Sercem, ale przekazać jednorazowe wsparcie, które realnie zmieni los dzieci w Kasisi. Przekonaj się, że dobro wraca!

Dbamy

Mleko terapeutyczne

Wprowadziliśmy Lontie z niedożywienia. Uzupełnij zapasy mleka terapeutycznego dla kolejnych maluchów!

Pobyt w szpitalu

Zambijska służba zdrowia jest płatna. Pomóż nam zaopiekować się dziećmi potrzebującymi hospitalizacji.

Książki do biblioteki

W Kasisi troszczymy się o przyszłość naszych dzieci od najmłodszych lat. Wesprzyj nas w tych działaniach!

Paliwo do ambulansu

Zatankuj nasz ambulans, by był gotowy ratować nasze dzieci!

Zadbaj o Rozpieszczalnik

Rozpieszczając nasze dzieci, rozpuszczamy zło, które przylgnęło do nich, zanim trafiły do Kasisi.

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.