• Zwycięzcy projektu Dobrej Fabryki „Przybij nam 5” odwiedzili Kasisi!

Angelika Nieduziak i Wojciech Bondar, nasi zwycięzcy dobrofabrycznego projektu „Przybij nam 5” mieli dziś okazję zajrzeć tam, gdzie nie zagląda żaden turysta.

Startując z projektem „Przybij nam 5!” w Dobrej Fabryce zobowiązaliśmy się do tego, że do końca 2015 roku spośród osób, które przynajmniej na rok ustawiły zlecenie stałe na 5 zł tygodniowo lub minimum 20 zł miesięcznie na ten projekt i w podobny sposób systematycznie wspierały drugi wybrany projekt Dobrej Fabryki lub Fundacji Kasisi,  wyłonimy zwycięzcę,  który wyjedzie z Szymonem do Afryki, by na własne oczy zobaczyć siłę sprawczą naszych piątek i przekonać się ile dobra udało się nam wspólnie w tych miejscach wyprodukować.

Stacji misyjnych należących do parafii Kasisi nie ma w przewodnikach. Jedyni Europejczycy, których widują mieszkańcy wiosek to misjonarze. Wojtek i Angelika mieli okazję zobaczyć jak wygląda życie na afrykańskiej prowincji, widzieć ubogie przydrożne sklepiki i chaty Zambijczyków. Zajrzeli również na farmę krokodyli. Wojtek spróbował nawet dania z krokodylego mięsa.

Po powrocie do Kasisi, w ostatni wieczór pobytu w Zambii na naszych gości czekała niespodzianka. Reprezentując tysiące wspaniałych ludzi wspierających nasze fundacje przyjęli podziękowania od wszystkich mieszkańców Kasisi. Dzieci wyśpiewały swoją wdzięczność, siostra Mariola prosiła na koniec, by nigdy nie zapominali o swoim zambijskim domu.

Jeśli i Wy macie ochotę wesprzeć projekty Dobrej Fabryki i Fundacji Kasisi, przybijcie nam 5!