Zapraszamy i zachęcamy, abyś za pośrednictwem naszej strony internetowej zaangażował się w poniższe projekty, dzięki którym możesz realnie zmieniać losy dzieci w Kasisi.

Za sprawą projektu "Adoptuj z sercem", dzięki Tobie może spełnić się jedno z największych marzeń każdego dziecka – posiadanie rodziny. Każde z naszych dzieci w Kasisi zasługuje na szczęśliwą rodzinę adopcyjną. Taką, dla której będzie ważne i wyjątkowe. Rodzinę, od której otrzyma realną pomoc, otwierającą szanse na lepsze jutro.

Za sprawą projektu „Spiżarnia dla Kasisi” chcemy stopniowo podnosić poziom codziennego życia naszych dzieciaków. Chcemy lepiej zbilansować ich posiłki i dopasować je do ich potrzeb rozwojowych. Marzeniem sióstr jest, by mogły np. trzy razy w tygodniu dawać im kurczaka (dziś dzieci jedzą mięso raz w tygodniu), dostarczać im więcej witamin, nabiału, móc zakupić specjalne wzbogacone mleko dla maluchów, które trafiają do sierocińca najczęściej z chorobą głodową i wymagają długotrwałego specjalistycznego odżywiania. Chorym dzieciom siostry pragną zapewnić odpowiednią dietę czy odżywki dostosowane do ich stanu zdrowia.

Uruchomiliśmy także "Oddział Ratunkowy", na który, jak wskazuje sama nazwa, będą trafiać wszelkie „nagłe przypadki” z Kasisi, które wymagają pilnej reakcji tu i teraz (duchowej i/lub materialnej). Wierzymy, że właśnie dzięki Tobie, uda nam się zaradzić wszelkim sytuacjom kryzysowym.

Dla upamiętnienia Franka, 18 letniego wychowanka Kasisi, którego wola i radość życia podczas ostatnich tygodni ziemskiej wędrówki były tak wielkie, że na profilu Fundacji tysiące osób towarzyszyły mu w odchodzeniu, powstał projekt "Fundusz Marzeń im. Francisa Bandy".

14. lutego 2015 r., ponad rok po odejściu Franka, kiedy Fundusz Marzeń jego imienia pokazał nam, jak bardzo potrzebne są podejmowane dzięki niemu działania, jak cudowne owoce przynoszą w życiu naszych dzieci, podjęliśmy decyzję, że pora przygotować projekt „Rozpieszczalnik" , który będzie kontynuacją Funduszu Marzeń im. Franka Bandy i rozwinięciem tej idei.

W Kasisi naszą misją jest dawać dzieciom przysłowiową rybę, ale wyczuć też moment w którym potrzebują wędki.W związku z powyższym urchomiliśmy projekt "Pomóż Jamesowi zostać lekarzem"  z cegiełkami na studia medyczne Jamesa, bardzo zdolnego wychowanka Kasisi, który od zawsze marzył o tym aby zostać lekarzem, jednakSióstr w Kasisi nie stać jednak na opłacanie ponadlicealnej edukacji wychowanków.