Program dla szkół

kasisi 2020/2021

VII edycja zatytułowana

Woda cenniejsza niż złoto

W tym roku rozmawiamy o wodzie – Czym dla nas jest? Czy rzeczywiście jest cenniejsza od złota? Dlaczego należy ją oszczędzać i jak to zrobić? Czy może nam jej kiedyś zabraknąć? Jak wyglądałby wtedy świat?

Polska dysponuje jednym z najmniejszych zasobów wodnych w Europie. W Afryce coraz więcej terenów pustynnieje zmuszając swoich mieszkańców do emigracji. Prawie co trzeci człowiek na Ziemi nie ma dostępu do czystej wody pitnej. Prognozuje się, że w ciągu najbliższych 20 lat zasoby wody słodkiej dostępnej dla ludzkości zmniejszą się o 30%. Co w obliczu tych zagrożeń powinniśmy robić, czy da się jeszcze uratować Świat?

Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 1 w Kępnie
1 222,00 zł
Zespół Szkolno – Przedszkolny w Studzionce
1 200,00 zł
Szkoła Podstawowa w Subkowach
1 061,00 zł
Uzbierana kwota* /
Zadania
sprawdź również

Zobacz, ile już lat działamy i co udało nam się wspólnie osiągnąć z przedszkolami i szkołami z całej Polski.