Program dla szkół

kasisi 2020/2021

VII edycja zatytułowana

Woda cenniejsza niż złoto

W tym roku rozmawiamy o wodzie – Czym dla nas jest? Czy rzeczywiście jest cenniejsza od złota? Dlaczego należy ją oszczędzać i jak to zrobić? Czy może nam jej kiedyś zabraknąć? Jak wyglądałby wtedy świat?

Polska dysponuje jednym z najmniejszych zasobów wodnych w Europie. W Afryce coraz więcej terenów pustynnieje zmuszając swoich mieszkańców do emigracji. Prawie co trzeci człowiek na Ziemi nie ma dostępu do czystej wody pitnej. Prognozuje się, że w ciągu najbliższych 20 lat zasoby wody słodkiej dostępnej dla ludzkości zmniejszą się o 30%. Co w obliczu tych zagrożeń powinniśmy robić, czy da się jeszcze uratować Świat?

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Studzionce
1 200,00 zł
Szkoła Podstawowa nr 10 im. Gustawa Morcinka w Tychach
Domowe Przedszkole „Duszek” we Wrocławiu
sprawdź również

Zobacz, ile już lat działamy i co udało nam się wspólnie osiągnąć z przedszkolami i szkołami z całej Polski.

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na oddziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.