Ozłacamy Kasisi

Jem, nie marnuję!

Data dodania: 16.10.2019

Na świecie marnuje się więcej jedzenia, niż potrzeba by było do nakarmienia wszystkich głodujących na Ziemi ludzi. Polska jest na 5. miejscu w UE pod względem marnowania żywności. Te zatrważające statystyki możemy zmienić przede wszystkim poprzez wzrost świadomości nas wszystkich, a edukację najlepiej zacząć jak najwcześniej.

Z okazji dzisiejszego Światowego Dnia Żywności

zapraszamy wszystkie szkoły, a szczególnie szkoły średnie, do wzięcia udziału w projekcie edukacyjnym Ozłacamy Kasisi – JEM, NIE MARNUJĘ.

Uczestnicy nie tylko dowiedzą się o przyczynach i metodach walki z głodem na świecie, ale także będą mieli okazję wesprzeć dzieciaki w Afryce, organizując zbiórkę pieniędzy w swojej szkole. Dołącz do nas!

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!