Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Ozłacamy Kasisi

Jem, nie marnuję!

Data dodania: 16.10.2019

Na świecie marnuje się więcej jedzenia, niż potrzeba by było do nakarmienia wszystkich głodujących na Ziemi ludzi. Polska jest na 5. miejscu w UE pod względem marnowania żywności. Te zatrważające statystyki możemy zmienić przede wszystkim poprzez wzrost świadomości nas wszystkich, a edukację najlepiej zacząć jak najwcześniej.

Z okazji dzisiejszego Światowego Dnia Żywności

zapraszamy wszystkie szkoły, a szczególnie szkoły średnie, do wzięcia udziału w projekcie edukacyjnym Ozłacamy Kasisi – JEM, NIE MARNUJĘ.

Uczestnicy nie tylko dowiedzą się o przyczynach i metodach walki z głodem na świecie, ale także będą mieli okazję wesprzeć dzieciaki w Afryce, organizując zbiórkę pieniędzy w swojej szkole. Dołącz do nas!

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!