Lecimy do Kasisi

Data dodania: 28.05.2021

Czas do Afryki! Meldujemy, że po półtorarocznej (!) przerwie w podróżach, znowu lecimy do Kasisi!!! Nasz dzielny Zarząd – Ania i Mateusz – zaszczepiony, przebadany, wyposażony na dobre i złe, właśnie wyleciał z Warszawy i udaje się na południe. Powodzenia, trzymamy kciuki, niech Was żadna kwarantanna po drodze nie spotka!

W normalnym trybie pracy Fundacji wysłannik z Warszawy odwiedzał Zambię co kilka miesięcy. Przy okazji osobistych wizyt dowoziliśmy niezbędne wyposażenie, którego nie da się kupić na miejscu, zawoziliśmy listy od Was, aktualizowaliśmy bazę dzieci i przypatrywaliśmy się, czego brakuje naszym podopiecznym. Pandemia, która postawiła na głowie cały świat, zmusiła nas do długofalowej współpracy z Siostrami wyłącznie na odległość.

Teraz pełni ekscytacji, w podróżniczym reżimie sanitarnym lecimy znów. Spodziewajcie się tu w najbliższych dniach barwnych relacji. Będziemy pisać, co tam słychać w gorącej Afryce, w której właśnie zaczęła się zima. Bądźcie z nami i trzymajcie kciuki za powodzenie wyprawy!