Nowy mieszkaniec Kasisi

Data dodania: 24.11.2020
Przedstawiam Wam nasze nowe szczęście! – napisała siostra Mariola, wysyłając zdjęcie jednodniowego maleństwa. Od kilku godzin Joshua jest najmłodszym członkiem kasiskiej rodziny. Przedstawiamy go również i Wam, licząc, że otoczycie go opieką i że za pośrednictwem projektu Adoptuj z Sercem już od dziś będzie miał w Was wspaniałych przyjaciół i towarzyszy.
Joshua to syn bardzo chorej kobiety, którą Siostra Mariola od kilku miesięcy opiekuje się na onkologicznym oddziale szpitala w Lusace. Poznały się, gdy trafił tam Christopher, a po jego śmierci, kiedy zdecydowaliśmy o uruchomieniu Funduszu im. Christophera Sakali, objęliśmy ją opieką wraz z wieloma innymi pacjentami onkologii. Kobieta jest w bardzo trudnej sytuacji nie tylko zdrowotnej, ale i rodzinnej. Jest bezdomna, a teraz w dodatku bardzo ciężko chora. Oczywiście dalej będziemy ją wspierali, a o synka nie musi się martwić. Dziś Joshua zaśnie w przytulnym pokoiku, otulony ciepłym kocykiem i najlepszą troską sióstr.