Pomóżmy rozwijać talenty naszym młodym artystom

Data dodania: 25.03.2021

Pamiętacie, jak pisaliśmy Wam w październiku o tym, że malarstwa uczy u nas wybitny artysta, kierownik wydziału sztuk pięknych w największej uczelni w Zambii?

Od tego czasu umiejętności plastyczne naszej młodzieży poszybowały w górę jak szalone, a my szykujemy się już do wystawy ich prac w samym muzeum narodowym w Lusace! Popatrzcie na te malunki. Ręka w górę kto z Was potrafi tak pięknie malować zwierzęta z safari?! Wystawa w najważniejszym muzeum w kraju będzie dla naszych podopiecznych dowodem na to, że nie ma dla nich rzeczy niemożliwych. Sky is the limit! Trzymamy za Was kciuki Kochani!

Czekamy na zdjęcia kolejnych prac, a Was tymczasem zapraszamy na zakupy przyborów malarskich dla młodych artystów: znajdziecie je w akademii Kasisi.

Pomóżcie naszym młodym artystom wzrastać i wierzyć w swoje marzenia!