Uczniowie

Abigail 12 l

Urodziny: 16.12.2007
W Kasisi od: 30.09.2009

Abigail trafiła do Kasisi  jako niemowlę po śmierci matki. Nie ma żadnej innej rodziny. Jest zawsze uśmiechnięta i zadowolona z życia. To mała optymistka, która lubi gdy świeci słońce. Abigail potrafi cieszyć się z małych rzeczy.

MAJ 2020
Abigail w trakcie zabawy paskudnie złamała sobie rękę. Właśnie wróciła ze szpitala. Na szczęście najgorsze ma już za sobą. Teraz trzeba o tym wszystkim zapomnieć i szybko wymyślić nowy zestaw zabaw, które chwilowo nie będą wymagały podpierania się ręką. Jest gips, a na gipsie tradycyjnie zaraz zacznie się zbierać kolekcja podpisów współczujących jej koleżanek:)
MAJ 2019
Abigail wróciła do Kasisi. Dziadek, u którego była przez 3 lata zwyczajnie sobie nie poradził. Dziewczynka jest w drugiej klasie. Bardzo chętnie pomaga w jadalni, roznosi jedzenie oraz pomaga w gotowaniu.
LIPIEC 2018
Dziewczynka chodzi do szkoły. Bardzo dobrze się uczy.
GRUDZIEŃ 2016
Mieszka z dziadkiem na wsi w okolicach Kasisi. Przychodzi do sióstr po leki i jedzenie wciąż jest pod opieką Kasisi.
CZERWIEC 2015
Dziewczynka chodzi do drugiej klasy. Jest na ustawionym leczeniu. Ma bardzo jasne pojęcie tego co chce. Potrafi być kapryśna jeśli chodzi o ubranie, zdecydowanie sprzeciwia się przed założeniem czegoś co jej się nie podoba.
pokaż starsze

Marta Nikodema Szulhan

Felicja

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.