Uczniowie

Abigail 12 l

Urodziny: 16.12.2007
W Kasisi od: 30.09.2009

Abigail trafiła do Kasisi  jako niemowlę po śmierci matki. Nie ma żadnej innej rodziny. Jest zawsze uśmiechnięta i zadowolona z życia. To mała optymistka, która lubi gdy świeci słońce. Abigail potrafi cieszyć się z małych rzeczy.

MAJ 2019r.
Abigail wróciła do Kasisi. Dziadek, u którego była przez 3 lata zwyczajnie sobie nie poradził. Dziewczynka jest w drugiej klasie. Bardzo chętnie pomaga w jadalni, roznosi jedzenie oraz pomaga w gotowaniu.
LIPIEC 2018r.
Dziewczynka chodzi do szkoły. Bardzo dobrze się uczy.
GRUDZIEŃ 2016r.
Mieszka z dziadkiem na wsi w okolicach Kasisi. Przychodzi do sióstr po leki i jedzenie wciąż jest pod opieką Kasisi.
CZERWIEC 2015r.
Dziewczynka chodzi do drugiej klasy. Jest na ustawionym leczeniu. Ma bardzo jasne pojęcie tego co chce. Potrafi być kapryśna jeśli chodzi o ubranie, zdecydowanie sprzeciwia się przed założeniem czegoś co jej się nie podoba.
pokaż starsze

Marta Nikodema Szulhan

Felicja

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!