Bejbiki

Abram 6 m

Urodziny: 2019
W Kasisi od: 29.01.2020

O Abramie wiemy póki co tyle, że jego rodzice zupełnie nie dorośli do tego, by nimi być. Przez pierwsze miesiące życia chłopca nikt nie poświęcał mu tyle uwagi, ile potrzebował, gdy ludzie, dzięki którym pojawił się na świecie przestali zapewniać mu nie tylko uwagę, ale i zapewniać podstawowe potrzeby sprawnie zareagowała policja i opieka społeczna. To oni przywieźli do nas Abrama. Naszym zadaniem jest dać mu teraz wszystko, czego potrzebuje. Wkrótce przekona się, że jest w prawdziwym, najlepszym i najbezpieczniejszym domu pod słońcem.

Mleko terapeutyczne

Ania

Kasia Szymańska

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!