Przedszkolaki

Blessing 4 l

Urodziny: 16.03.2016
W Kasisi od: 13.04.2017

Mama zostawiła Blessing pod jakąś bramą w Lusace. Policja namierzyła kobietę, ale okazało się, że nie jest w stanie poradzić sobie z wychowaniem dziecka ze względu na chorobę i inne kłopoty. Blessing też zresztą jest ciężko chora i wymaga specjalistycznej opieki medycznej. Oczywiście zapewnimy ją jej, tak jak wszystkim naszym milusińskim, którzy zmagają się z chorobą.

PAŹDZIERNIK 2019r.
Ładnie śpiewa i bardzo lubi to robić. Zawsze ustawia buty wszystkich dzieci. Zawsze też rozpoczyna modlitwę. Chętnie pomaga, zwłaszcza przy rozdawaniu jedzenia.
CZERWIEC 2017r.
U dziewczynki wszystko dobrze. Rośnie zdrowo, ma wilczy apetyt:)

Komplet badań

Maria Szczawinska

Kamila Kalas

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!