Uczniowie

Dominic 11 l

Urodziny: 01.01.2010
W Kasisi od: 12.02.2014

Chłopiec do Kasisi trafił razem z siostrą, Oprą. Prawdopodobnie zostali porzuceni przez mamę. Pierwsze chwile w Kasisi spędzili na leczeniu, a ponieważ oboje są niesamowicie pogodni, kontaktowi, otwarci i chętni do zabawy, błyskawicznie podbili serca Sióstr i wolontariuszy. Dominic to żywe srebro. Wystarczy mu kilka taktów muzyki, by natychmiast ruszyć do tańca, jego ulubioną frazą w pierwszych dniach pobytu w Kasisi było „How are you?” (:Jak się masz?”), które stało się jego znakiem rozpoznawczym. Błyskawicznie się uczy, liczyć po angielsku do dziesięciu nauczył się w kilka minut. Na pewno będzie jednym z organizatorów życia grupy chłopaków. Dominic jest też bardzo opiekuńczy wobec siostry, stara się nie spuszczać jej z oka.

CZERWIEC 2021
Jest w piątej klasie. To dość poważny chłopiec. Dużo czyta. Jego ulubiony sport to piłka nożna. Lubi zajęcia malarskie.
MAJ 2019
Dominic, to prawdziwy muzyk, gra na keyboardzie, ma lekcje muzyki. Chętnie bierze udział w występach. Chodzi do drugiej klasy. Trochę łobuzuje jak każdy mały chłopiec.
LIPIEC 2018
Dominic awansował do grupy starszych chłopaków. Bardzo się zmienił. Dorósł. Rozwija swoje wokalno-instrumentalne talenty.
CZERWIEC 2017
Dominic jest utalentowany muzycznie, gra na keyboardzie. Jest bardzo spokojny, wie czego chce.
CZERWIEC 2016
Dominic od stycznia idzie do szkoły. Niedawno był chory, ale już wrócił do pełni sił. Jest zawsze uśmiechnięty.
CZERWIEC 2015
Jest bardzo rozważnym i mądrym chłopcem. Młodsi bracia z Edmund's House bardzo się go słuchają.
pokaż starsze

Fasola